Л ято с много неизвестни вече е на прага на

...
Л ято с много неизвестни вече е на прага на
Коментари Харесай

Какви ще са цените по южното ни Черноморие

Л ято с доста незнайни към този момент е на прага на морските ни курорти. Официално туристическият сезон стартира, само че огромна част от хотелите още не работят.

За да компенсират отлива на посетители от чужбина, от туристическия отрасъл ще се опитат да привлекат българите с атрактивни предложения. Каква ще е цената на почивката от палатката до първокласната стая, споделя в репортажа си.

"В момента попаднахме в окото на геополитическата стихия. Със заповедите за прекъсване на самолетите от Руската федерация, със заповедта на Ердоган да дадат минимални цени на украинците, ние сме обречени. Защото проспахме времето, тези начални дати, тези PCR проби, това, което се случи, беше прелестно. Сега могат да влизат туристи с антигенни проби и отново има едно недомислие. Здравният министър беше заречен за децата до 12 години, в този момент и те ще влизат с PCR проби ", уточни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Това съгласно хотелиери е съществена причина за анулирането на резервациите, защото PCR тестванията доста оскъпяват почивката у нас на непознатите посетители. Затова търсят разновидности да стартират да запълват базата си с български посетители най-рано след средата на месец юни.

"Българите постоянно са добре пристигнали при нас. Както предходната година, и тази ще постараем да им дадем по-добри условия, даже по-добри и от тези на чужденците ", добави Налбантов.

От сектора обмислят разновидността да оферират отмора за седем дни на цената на пет, както и спомагателни атракции. В множеството пакети е включен безвъзмезден чадър и шезлонг на плажа, които обаче тази година няма да бъдат с по-ниски цени, към този момент.

Причината за скъпите чадъри и шезлонги е, че квалифицираните промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) няма по какъв начин да бъдат признати от новия парламент преди разпускането му. Текстовете минаха публично разискване, само че още не са импортирани в Народното събрание, макар че летният туристически сезон към този момент е открит. От Министерство на туризма обясниха, че това не може да се случи, защото новите депутати са им забранили работата по всички типове концесионни процедури. Повечето концесионери не желаят да понижават цените на плажните такъми, защото не им излизали сметките.

Безплатни ще са част от атракциите на къмпинг "Градина ". Там всеки посетител, наел бунгало, ще може да се възползва от редица бонуси.

"За гостите на бунгалата предлагаме безвъзмездни чадъри и шезлонги, които са ситуирани пред всеки бранш с бунгала. Също по този начин, имаме водни занимания - волейбол, плажен волейбол, плажен фитнес на пясъка и детска площадка ", изясни Елена Пинелова от къмпинг "Градина " в Черноморец.

Всяко от бунгалата предлага изцяло оборудвана кухня, барбекю, спалня за от двама до шест индивида.

"Цените варират. Миналото лято бяха 30 лв. на човек през месец май, достигайки до 80 лв. на човек през мощния сезон - юли и август ", сподели Пинелова.

В хотел в Приморско чакат първите си посетители към края на месец май. Мястото за настаняване се намира единствено на метри от морския бряг, а притежателите са подготвили разнообразни пакети, с цел да задоволят интереса на всички, решили да почиват при тях.

"Имаме пакети за по-дълъг престой и такива за по няколко дни. Цените варират и в ниските, и във високите сезони от 40 до 70 лв. на човек, с включена закуска ", сподели притежателят и шеф на хотела Пламена Иванова.

Като спомагателни
бонуси са използването на чадър и шезлонг край басейна, обезпечени са безвъзмезден интернет и паркомясто. Задължителни остават противоепидемичните ограничения

"Маска, ръкавици и други. Хигиената е на високо равнище ", добави Иванова.

В Поморие, както и в множеството обитаеми места по Черноморието, към момента е рано да се каже какви ще бъдат цените на храната в крайбрежните ресторантчета, защото множеството са към момента в развой на подготовка. Браншът в черноморското градче обаче е единен към посрещането на българи, които ще изберат да изкарат лятната си почивка при тях.

"Основното, на което ще обърна внимание на българския екскурзиант, е че нашето Черноморие е доста по-добро и нашите плажове са доста по-добри от гръцките. Най-малкото, което е - няма го това висене по границите. Палят си колата, идват за няколко часа в Поморие, настаняват се и незабавно са на плажа. Заведенията са отворени, обслужването към този момент е на равнище. Всеки си е направил своите планове и сметки от предходната година, че в действителност би трябвало, с изключение на всичко друго, да повишим и качеството на обслужване ", сподели кметът на Поморие Иван Алексиев.

За своята почивка сами ще се грижат къмпингарите. През тази година избралите екоплаж "Корал " ще могат да разполагат палатки, кемпери и каравани без да желаят позволение от основния проектант на Община Царево.Това стана допустимо, откакто феновете на природосъобразния метод на плажуване осъдиха общината.

След четири години каузи съдът постанови, че текстовете на общинската разпоредба са оскъдни и всички къмпингари, които са били санкционирани през последните две лета, би трябвало да бъдат обезщетени.

Въпреки че подготовката на сезона, който към този момент стартира, тече с цялостна мощ, с цел да стартира действително хотелиери и ресторантьори чакат назначението на министър на туризма, който да бъде специалист.

"Трябва незабавно да създадат корекция в връзките си към съветските туристи. Това е главната маса туристи. Както разбрахме, към този момент излизаме от алената зона, само че това го знаем единствено ние. То би трябвало да бъде оповестено - по този начин, както вършат гърците и малтийците. Трябва да покажем, че ние сме зона без ковид ", прикани Веселин Налбантов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР