l Спешната помощ вкъщи е загряване на целия организъм със

...
l Спешната помощ вкъщи е загряване на целия организъм със
Коментари Харесай

Д-р Атанас Михайлов: При заразяване 24 часа на вода и чай

l Спешната помощ у дома е загряване на целия организъм със сауна, 2 грейки, 5 одеяла и в леглото за 2 часа

l Муската, избавила хората от епидемията през 1918 година, се окачва на врата на детето, с цел да го пази от инфекции

Какво би трябвало да създадем при грип и простуда, с цел да не влошим положението си?

" Ограничете храненето и 24 часа останете единствено на чай и вода ", изясни пред " 168 часа " известният доктор доктор Атанас Михайлов.

" Йошинори Осуми получи Нобелова премия за откритието, че при дозиран апетит се унищожават изумените от вируси и рак кафези - споделя лекарят. - Важно е при простуди и грип

да се приложи лечебна хипертермия,

т.е. да не се робува на страха от висока температура. В доста случаи и самата тресчица е лечебна. След като хипертермията е ефктивна и при рак, за какво да не е потребна при вируси? "

По думите му сауна, парна баня и загряване на целия организъм по време на грип оказват помощ за бързото лекуване.

" 2 л парещ липов чай, 2 грейки, 5 одеяла, най-вече един аспирин и 2 часа потене в леглото - безапелационен е доктор Михайлов. - Това е рекомендация на доктор Брандъл, популярен немски фитотерапевт, която работи. При температура по-добре да не се смъква, в случай че не надвишава 39,5 градуса. Важно е и краката да се поддържат топли. Ако изстиват, се постанова да се наръсва надробен синап в чорапите. " Според него муската също работи доста добре против болестта.

" В дребна торбичка от плат да се слагат 10-15 зрънца хвойна - коментира докторът. - Най-добре е да се счукат. Добавя се малко камфор - да вземем за пример 1/8 чаена лъжичка, и се накапват 5-10 капки лавандулово масло. Така

приготвената муска се окачва на врата на детето и тя го пази от вирусни инфекции. "

Рецептата е известна от предишното. Била доста известна по времето на огромната зараза от инфлуенца през 1918 година

" При грип предлагам и няколко пъти дневно по 2 капки чисто лавандулово масло върху захарче - поучава експертът. - Може да се втрива и върху гърдите. Камфорът също е с мощни антигрипни свойства. Ако е натурален, може да се приема като лавандулата вътрешно. За да засилите неспецифичната имунна система,

приемайте витамин С по 1 г дневно

Също шипково вино - шепа счукани шипки, чаша и нещо захар в 3 л буркан, вода догоре. След 3 дни е готово прелестно безалкохолно вино. С наслаждение се приема от децата. Много значим е и морковеният сок, тъй като е източник на каротин, от който се покачват имуноглобулините вид А, които обезпечават имунитет на лигавиците. Трябва да се пие до месец март. "

По думите му е добре да се одобряват и всевъзможни други оранжеви плодове, както и спанак и други тъмнозелени листни зеленчуци като коприва.

Хомеопатичните средства също оказват помощ при грип, макар че огромна част от лекарите отхвърлят успеваемостта им.

" Не би трябвало да забравяме, че няма противовирусни средства против грип - безапелационен е доктор Михайлов. - Да не си вършим опити с прехвалени от рекламата артикули. Антибиотиците също не убиват вируси и е безсмислено да се ползват при грип и вирусни болести. Има бързи проби за грип за към 15 лв.. Трябва да се създадат и в случай че е по този начин, да се предписват витамини, билки като липа, бъз, отвара от малинови листа и така нататък и каквото знаят, само че антибиотици - никога. "

Медикът отхвърля и приема на парацетамол

По-подходящи от него са аналгин, аспирин или нурофен, само че с известни забележки.

" Според московския токсиколог Юрий Николаевич Остапенко, началник на информационно-токсикологичен център, парацетамолът в целия свят заема едно от водещите места по количество на тежка гибел заради предозиране - безапелационен е доктор Михайлов. - В момента се намираме под пресата на фармацевтичните компании, които зомбират всички, включително и лекарите, тъй като този бизнес е един от най-доходните. С доста неща, които ни внушават от екраните на тв приемниците, е невероятно да се съгласим. По някои наши данни се реализира нахлуване против аналгина. Искат да го изземат от продажбите, тъй като предизвиква провали на кръвта. Но ето, аз 34 години се занимавам с токсикология, а отравяния с аналгин, от които да умират хора или да се получат в действителност доста съществени затруднения от страна на кръвта, на практика не си припомням.

А тежки отравяния с парацетамол - колкото искаш,

при което някои и със смъртен излаз. "

Според Михайлов макар доказателствата за вредата на парацатемола той към момента всеобщо се използва, а най-лошото е, че се предписва и на бебета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР