Л ибералните демокрации трябва да се готвят за война, докато

...
Л ибералните демокрации трябва да се готвят за война, докато
Коментари Харесай

Либералните демокрации трябва да се готвят за война

Л ибералните демокрации би трябвало да се готвят за война, до момента в който се пробват да реализират мир, на фона на сериозното напрежение в света, съобщи Майк Пезуло, секретар на австралийското министерство на вътрешните работи, съобщи организация "Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Днес свободните народи още веднъж чуват звуците на военните барабани и с паника стават очевидци на милитаризирането на въпроси, за които до последните години не сме си мислили, че могат да катализират война. Нека продължим безспирно да търсим шансове за мир, до момента в който в същото време се готвим за война, споделя Пезуло в адресирано до чиновниците си писмо по случай Деня на починалите австралийски и новозеландски воини.

Пезуло не прецизира каква е съответната причина за предизвестието, само че го насочва в изискванията на внезапното утежняване на връзките сред Австралия и Китай и на сериозното районно напрежение по отношение на Тайван.

Австралийският министър на защитата Питър Дътън съобщи в неделя, че не трябва да се изключва спор за Тайван с присъединяване на Китай. Австралийската опозиционна Лейбъристка партия разкритикува изказването на Пезуло.

"Мисля, че това е един много превъзбуден език и не съм убеден, че нашите високопоставени държавни чиновници следва да приказват по този метод ", съобщи депутатът лейбърист Бил Шортън пред австралийската телевизия Канал 9.

Китай възприема Тайван като своя територия и в никакъв случай не е изключвал опцията да употребява мощ, с цел да откри надзор върху острова, отбелязва Ройтерс. Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин изрази вярата си, че Австралия осъзнава деликатното естество на въпроса и че няма да изпрати някой неверен сигнал на последователите на независимостта в Тайван.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР