Л егендата на английския футбол и голмайстор номер 1 в

...
Л егендата на английския футбол и голмайстор номер 1 в
Коментари Харесай

Почина легендата на английския футбол Джими Грийвс

Л егендата на британския футбол и голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм Джими Грийвс умря рано тази заран на 81-годишна възраст в дома си, оповестиха "шпорите " на формалния си уебсайт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Грийвс има 266 гола за Тотнъм в 379 срещи за клуба в интервала от 1961 до 1970 година .

220 от тези голове са за състезание, като някогашният нападател е и най-резултатният състезател в историята на британския хайлайф с 357 попадения. Освен това той е шесткратен изпълнител номер 1 в остарялата британска Първа дивизия и държи върха по турнирни голове в границите на един сезон с 37 попадения от 1962/63 година.

We are extremely saddened to learn of the passing of the great Jimmy Greaves.

We extend our deepest sympathies to Jimmy's family and friends at this sad time.

Rest in peace, Jimmy.
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial)
Грийвс е четвъртият най-резултатен състезател в историята на националния тим на Англия

с 44 гола в 57 мача и има шест хеттрика за "трите лъва " - повече от всеки различен състезател, обличал фланелката на страната.

През 1966 година Джими Грийс печели международната купа с Англия ,

а на клубно равнище той победи с Купата на носителите на национални купи, два пъти с купата на Англия, два пъти с трофея "Чарити Шийлд ", както и един път с купата в Италия.

В кариерата си роденият в Лондон Джими Грийвс играе за тимовете

на Челси, Милан, Тотнъм, Уест Хям, Брентууд, Челмсфорд Сити, Барнет и Уудфорд Таун.

След края на спортната си кариера нападателят

се любува на извънредно сполучлива телевизионна кариера, като изключително известно става партньорството му с легендата на Ливърпул Иън Сейнт Джон по ITV.

През последните години от живота си Джими Грийвс претърпя два инсулта, като вторият го остави в неспособност да приказва и да върви независимо.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Жeнa и мъж се връщат от покупки в магазина. Жената: - Стойчо, ти вземи бебето, а аз ще донеса вазата, щото като те знам как… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниГледайте новата мексиканска поредност от 22 септемвриОбикновени предмети от всекидневието, които могат да спасят живота ниМинистърът на туризма сподели още - като се ваксинираш, ще получиш наградаКапсулата " Дракон ", чийто екипаж за пръв път е напълно цивилен, прекара в орбита към 3 денонощия след излитането си от галактическия център " Кенеди " Американската ЕРА сертифицира Licid Air Dream Edition с пробег от 837 км.Тя идва за доста от моделите на iPhone този месецВ процентно отношение броят на позитивните случаи по отношение на броя на направените проби е 7,63%. Процентът бележи лек растеж по отношение на предходното денонощие, когато беше 7,51%Под тежкия и хубав костюм на Циркът се оказа Боби ВаклиновБлизо 25 000 души участваха тази нощ в тържество навън по случай новата образователна година в един от университетите в Мадрид, без да се съблюдават рекомендациите против COVID-19Ердал Галип завоюва купата в битката в категория до 62 кг свободен жанр на международните училищен игри в Белград. Той реализира три безапелационни победиЕто няколко хрумвания за хора с алергии, които мечтаят за животинче вкъщиНападателят се търси " КЕВР може да бъде заставен да вдигне цената на електрическата енергия още през януари ", акцентира Димитър МаноловПентагонът призна, че последният му въздушен удар с дрон в Кабул на 29 август, при който починаха 10 цивилни, измежду които седем деца, е бил трагична грешкаПреди дни Петков разяснява, че няма време за вписване на политическа партия и за това двамата ще " търсят сътрудници " Бела Порч – от TikTok до музикалната сценаОт мрежата Кога денем тр
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР