КЗП се произнесе, че намерението на мобилните оператори за вдигане

...
КЗП се произнесе, че намерението на мобилните оператори за вдигане
Коментари Харесай

Нинова издава заповед срещу вдигането на цените на мобилните оператори

КЗП се произнесе, че желанието на мобилните оператори за повдигане на цените на услугите, съставлява нелоялна комерсиална процедура. Днес издаваме заповед, с която я забраняваме, разгласи на брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

Практиката е нелоялна, безапелационна е тя. Мобилните оператори имат намерение да вдигнат 2 пъти цената, тъй като желаят да го създадат за 2020 и за 2021 година вкупом през януари-февруари, когато излезе показателят на Национален статистически институт, да се отрази във фактурите за февруари, разясни Корнелия Нинова.

От през днешния ден ще има акт на органа, с който забраняваме тази процедура, сподели още министърът. Искаме да ги предупредим, че в случай че го създадат, ще използван всички механизми и законови похвати, с които да не допуснем това. А те са няколко - налагане на санкция е най-малкото. Тя е в размер от 1000 до 30 000 лева Второ, ще се обърнем към съда, с цел да желаяме, в случай че нашата заповед бъде обжалвана, да се приложи авансово осъществяване т.е. да не се пристъпва към нарастване на цената, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Една от дилемите е да правим законови промени за отбрана на потребителите от всевъзможен напън, заяви още вицепремиерът.

До ноември в КЗП са постъпили 21 000 тъжби, това демонстрира какъв брой хора са наранени от най-различни проблеми. Жалбите са против ЕРП-та, топлофикации, ВиК бранш, некачествени артикули, добави Нинова.

От своя страна ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов съобщи, че за жителите се получава нещо, за което те са осведомени в последния миг преди празниците. По думите на Маргаритов, операторите се пробват да стигнат до корист. „ Изискахме мненията на операторите, оценени са и разговор може да има, само че би трябвало да се дава сметка за това, което е по закон”, добави Маргаритов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР