КЗП проверява от няколко дни дали търговците продават стоката и

...
КЗП проверява от няколко дни дали търговците продават стоката и
Коментари Харесай

КЗП за спекулата с олиото: Глобяваме търговците, които не продават стоката си на цената, на която са обещали

КЗП ревизира от няколко дни дали търговците продават стоката и олиото си на авансово оповестените цени. Нещата се случват, тъй като хората схващат, че ще има продажба евтино и подхващат дейности да си закупят в големи количества олио. Това заяви шефът на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в " Тази неделя “.

" В последните няколко дни ние откриваме случаи, в които липсват количества олио в комерсиалната мрежа. Засега най-малко от това, което сме получили, съгласно търговците главната причина е, че стопират доставките, регулярните доставки, които са били декларирани авансово от техните контрагенти “. 

КЗП ще продължат да глобяват комерсиалните обекти, които не продават стоката си на цената, на която са дали обещание да я продадат. КЗП събира обстоятелства и документи като осъществяване на контракти и се открива това, което видели потребителите от през вчерашния ден. В една сходна акция за олиото, която обаче била правилно извършена, само че през предходната седмица в друга верига търговците оповестили, че няма да продават стоката, оповестена в рекламната листовка, тъй като не е налична, заяви Маргаритов.

Председателят на КЗП потребителите би трябвало да запазят потребителско самообладание.

" Ако през вчерашния ден сте си купили 10 литра олио, ще го консумирате една година, само че може да се скапе, в случай че не го изконсумирате. На цената, на която са поели ангажимент търговците да продават промоционалната цена, не е било доставено “, сподели Маргаритов.

Според него към този момент се следи усмиряване на пазара. Той персонално е обиколил 5-6 магазина и видял, че има олио на цена, която била доста по-ниска от тази предходните дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР