КЗК претърсва офисите на търговските вериги със съмнения за картелКомисията

...
КЗК претърсва офисите на търговските вериги със съмнения за картелКомисията
Коментари Харесай

Вечерни новини: КЗК проверява търговските вериги за картел; Google пусна чатбота Bard

КЗК претърсва офисите на комерсиалните вериги със подозрения за картел
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прави няколко неочаквани инспекции в офисите на сдружения и техни сдружения, свързани с производството и търговията на съществени хранителни артикули в страната. Антимонополният регулатор оповестява, че инспекциите са подхванати в границите на три формирани производства, с които Комисия за защита на конкуренцията се самосезира за определяне съществуването на нарушавания по член 15 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК).
Гугъл пусна за обществено потребление чатбота Bard – съперникът на ChatGPT
Гугъл започва своя чатбот Bard в опит да се конкурира с известния ChatGPT на OpenAI. Технологичният колос се стреми да навакса изгубените позиции в конкуренцията за комерсиализиране на технологията за генеративен изкуствен интелект, написа Financial Times.
Нов шеф ще управлява плана за 7-ми блок в „ АЕЦ Козлодуй “
Седмици преди да бъде определен нов парламент и по-късно да проработи вероятно ново държавно управление, което да продължи плана за създаване на VII блок на площадката в АЕЦ „ Козлодуй “, е заменен шефът на сдружението, което развива плана. Справка в Търговския указател демонстрира, че Валентин Илиев още веднъж застава отпред на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “.
Великденско знамение: Властта пуска 7.5 км от пътя Видин – Ботевград (галерия)
Регионалното министерство се похвали, че за Великден ще бъде пуснато за придвижване малко парче от скоростния път Видин – Ботевград. Става въпрос за 7.5-километровата права сред Новачене и Скравена, в това число и обхода на Новачене.
Има ли проблем с качеството на туризма в България? Зависи от гледната точка
Нека осъзнаем, че качеството на услугата ни е най-важното условие, с цел да имаме какъвто и да е туризъм. “ Това написа в профила си във Фейсбук служебният министър на туризма Илин Димитров като част от лист с ограничения, които би трябвало да се подхващат в бранша от идващото Народно заседание.
Здравното министерство подписа контракта за медицинските хеликоптери
Здравното министерство е подписало контракт с италианската компания Leonardo S.p.a. за доставка на 6 медицински хеликоптера. Първата въздушна кола за спешна помощ се чака да дойде в България на 15 декември тази година. Това разгласи здравният министър Асен Меджидиев в изявление за Българска национална телевизия. Докато пристигна първата машина, ведомството ще се надява да вземе на лизинг други два хеликоптера, като по думите на министъра се чака това да стане до края на юли.
България не желае парите от Фонда за обективен преход тази година
Служебният кабинет няма желание тази година да започва планове, финансирани от Фонда за обективен преход, и надлежно да се възползва от ппланираните средства. Това излиза наяве от изявление на еврокомисаря по кохезията и промените Елиза Ферейра.
Банките в България към този момент са част от новата европейска платежна система
Банковата общественост в България мигрира сполучливо към новата европейска платежна система за огромни заплащания T2. Тя обгръща както централната и комерсиалните банки, само че и българските спомагателни системи за потребителски заплащания в евро и за сетълмент на скъпи бумаги (BISERA7-EUR, Депозитаря на държавни скъпи бумаги в Българска народна банка и „ Централен депозитар “ АД).
Български чатбот за туризъм получи интернационално самопризнание
Българската платформа за чатботове Umni.bg завоюва първо място в категория „ Иновации и цифровизация за островни дестинации “ в съревнование на Световната туристическа организация към Организация на обединените нации (UNWTO), отдадено на екзотичните местоположения.
Останалите без нищо кредитори на Credit Suisse завеждат каузи
Адвокати от Швейцария, Съединените щати и Обединеното кралство беседват с редица притежатели на облигации от спомагателен ред 1 (AT1) на Credit Suisse по отношение на вероятни правни дейности след подкрепяното от страната избавяне на Credit Suisse от UBS, което ще унищожи облигациите AT1. Това сподели адвокатската адвокатска фирма Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan в понеделник.
Европейските цени на газа се върнаха на равнищата отпреди войната
Цената на газа на холандския фючърсен пазар TTF падна до най-ниското си равнище от август 2021 година в понеделник. За контракти през април тя е под 40 евро за мегаватчас.
Goldman Sachs чака суперцикъл при суровините
Goldman Sachs чака суровинен суперцикъл, движен от Китай и приключването на капитали от енергийните към финансовите пазари. Прогнозата идва и на фона на банковите разтърсвания в Съединени американски щати и Европа от последните дни, които не подминаха и стоковите пазари.
Институциите по света обмислят нови данъчни правила за гъвкавия офис
Кога работата по време на отмора се трансформира в престой, който да провокира интерес от страна на локалните данъчни управляващи? Може ли някоя компания да се сблъска с спомагателни данъчни такси в чужбина поради свои чиновници, които работят от разнообразни точки на света?
Финландия към момента купува газ от Русия
Финландската държавна газова компания Gasum продължава да купува полутечен природен газ от Русия, обяснявайки това с договорни отговорности към „ Газпром “. Това оповестява държавната телевизионна и радиокомпания Yle, базирайки се на представител на енергийното сдружение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР