КЗК потвърди избора на изпълнител за тунела под Шипка и

...
КЗК потвърди избора на изпълнител за тунела под Шипка и
Коментари Харесай

КЗК с важна новина за тунела под Шипка

КЗК удостовери избора на реализатор за тунела под Шипка и обвързвания с него обходен път на Габрово. Комисията позволи към този момент в интерес на “Хидрострой” АД разногласието за това кой да бъде определен за архитект и реализатор на плана. На 30 септември антимонополната комисия е отхвърлила жалбата на “Трейс Груп Холд” и “Алве консулт” ЕООД против класирането на участниците в процедурата.

Решението обаче може да се апелира от “Трейс” в 14-дневен период пред Върховния административен съд, чието решение ще бъде дефинитивно. Решението на Комисия за защита на конкуренцията е с дата 30 септември, само че срокът за обжалване стартира да тече от 5 октомври.

Проектът за тунела под Шипка е за 358 млн. лева и е единствената социална поръчка в пътното строителство от подобен мащаб, която бе довършена от служебното държавно управление. Процедурата обаче стана мотив служебната районна министърка Виолета Комитова да уволни предходния началник на АПИ Апостол Минчев и члена на управителния съвет на организацията Ивайло Денчев, защото те утвърдиха с подписите си решението на вътрешноведомствената комисия, която класира преди всичко “Хидрострой”, а на второ - “Трейс”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР