КЗК е независим орган и сам решава. Не съм запознат

КЗК е независим орган и сам решава. Не съм запознат ...

Караниколов: Не съм запознат с проверката в Българската петролна и газова асоциация.

КЗК е независим орган и сам решава. Не съм запознат с проверката на Българската петролна и газова асоциация. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на брифинг н Министерския съвет.
Припомняме, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши вчера внезапна проверка на място в офиса на Българската петролна и газова асоциация.
Но проверката е на Асоциация, в която има много компании, правилното е да изчакаме отговора на комисията. Министерството на икономиката не е уведомено за такава проверка. Днес ще разговарям с Асоциацията. Аз имам отношение към Закона за бензиностанциите. Ще попитам, а най-вероятно и те не знаят какъв е предметът на проверката, уточни Караниколов.
БГНЕС припомня, че в свое съобщение КЗК заяви, че проверката е предприета в рамките на образувано производство за установяване на евентуално извършени нарушения по чл. 15 и чл. 21 от ЗЗК и/или по чл. 101 и чл. 102 от Договора за Функциониране на Европейския Съюз (ДФЕС) при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала, от страна на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, „Лукойл България“ ЕООД, „Сакса“ ООД, „Инса Ойл“ ЕООД, „Ромпетрол България“ ЕАД, „Еко България“ ЕАД, „Шел България“ ЕАД, „ОМВ България“ ООД, „НИС Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Трейднет Варна“ ЕООД и Българската петролна и газова асоциация.
Действията по проверката на място се извършиха от служители на КЗК, със съдействието на служители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд, град София.

Източник: actualno.com