Кюстендилското село Соволяно пропищя от масово отравяне на домашни кучета

...
Кюстендилското село Соволяно пропищя от масово отравяне на домашни кучета
Коментари Харесай

Кюстендилско село пропищя от масов мор на кучета

Кюстендилското село Соволяно пропищя от всеобщо отравяне на домашни кучета в обитаемото място. Жертвите към този момент са не една или две, а най-малко 16. Последното отровено куче е на Веселка Кискимова, която в петък рано сутринта намира в двора на дома си мъртвото си куче. Жената незабавно е подала сигнал до полицейското ръководство в Кюстендил и кметът на селото, Пламен Илиев. Тялото на следващото отровено животно е изпратено за аутопсия. В рамките на седмица по еднакъв метод са умряли 16 животни.

Първоначално отровата беше разпръсната в региона на детската градина на Соволяно. Това наложи в продължение на цяла седмица децата да не бъдат извеждани в двора на забавачката за сигурност.

Последваха редица ограничения, измежду които на два пъти беше осъществявана стерилизация в региона, само че без резултат.

„ Най-вероятно има умопобъркан от селото, който не стопира да разхвърля отрова. Вече стигна до там, че я мята във всеки двор, където има куче. Страхуваме се за живота на всички ни “, разясниха обезпокоени поданици на Соволяно. Част от тях даже стопираха децата си от детска градина поради боязън от протичащото се.

Единодушно жителите на Соволяно са безапелационни, че е нужна денонощна защита, която да залови причинителят на зверството.

„ Ние започваме да охраняваме селото, откакто няма кой да ни помогне. Ще дежурим на смени до момента в който не хванем този умопобъркан “, безапелационни са соволчани.

Кметът на Соволяно прикани всички притежатели на домашни любимци да ги държат в дворовете си за сигурност. Последното отровено куче обаче е живеело в къща в края на селото.

„ При нас имаме регистрирани 74 домашни кучета. Няма скитащи или бездомни. Не мога да си обясня за какво някой ще тръгне всеобщо да ги избива. Соволяно е едно от най-спокойните села, няма обири, няма и произшествия. За първи път се случва нещо сходно. Надявам се напълно скоро причинителят да бъде открит “, разгласи още кметът на обитаемото място Пламен Илиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР