Кюстендилският окръжен съд остави за постоянно в ареста 64-годишния Сашо

...
Кюстендилският окръжен съд остави за постоянно в ареста 64-годишния Сашо
Коментари Харесай

Мъжът, който уби жена си в Кюстендил, я облякъл като за погребение и извикал траурна агенция

 Кюстендилският областен съд остави за непрекъснато в ареста 64-годишния Сашо Димитров, обвинен за убийството на брачната половинка му Райка Димитрова /63 г./, заяви " Инфомрежа ".

По време на днешното правосъдно съвещание прокурорът по случая Валери Пенков разгласи, че са налице задоволително обстоятелства и условия, че точно Сашо е причинител на тежкото ликвидиране. Освен че жертвата е била бита, по тялото й са открити и нанесени прободни рани с нож.

Освен това мъжът се опитал да прикрие следите си. Изчистил кръвта по стените, преоблякъл жена си и викнал траурна организация, с цел да приготви погребението й. Именно тогава една от служителките разкрила по тялото на Райка прободни рани и подава сигнал в полицията.

Невиждана свирепост и безочливост, това бяха част от мненията в коридорите на съда. Срещу 64-годишния мъж е повдигнато обвиняване за убийство, осъществено в изискванията на домашно принуждение. Предвиденото в закона наказване е от 15 до 20 години " отнемане от независимост ", пожизнен или пожизнен затвор без право на подмяна.

От страна на отбраната на Димитров беше посочено, че той има чисто правосъдно минало и непрекъснат адрес, заради което може да му бъде наложена мярка друга от непрекъснато задържане, а точно домакински арест.

На влизане в правосъдна зала, 64-годишният Сашо Димитров сподели, че не е палач. Дори мъчно се държеше на краката си, а говорът му беше занимателен и неясен. Пред арбитър Пенка Братанова той разгласи, че желае да бъде освободен от ареста и да се прибере в дома си.

" Не съм добре, целия трептя. Моля да ме пуснете под домакински арест, желая да се прибера дома. Аз не съм я умъртвил “, съобщи мъжът.

Жестокото ликвидиране, което е четвърто в кюстендилския квартал " Герена “, в рамките половин година, стана на 18-и януари. Именно тогава след следващ разгулен запой Сашо удря няколко пъти брачната половинка си, а след което я намушква с кухненския нож. Мъжът е задържан няколко часа след убийството в несъответстващо положение и мъртво пийнал.

Определението на Кюстендилски областен съд предстои на обжалване или митинг в 3-дневен период пред САС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР