Кюстендилска област е пред създаване на срещу Covid-19. Голяма част

...
Кюстендилска област е пред създаване на срещу Covid-19. Голяма част
Коментари Харесай

Кюстендилска област все по-близо до колективния имунитет срещу COVID-19

Кюстендилска област е пред основаване на против Covid-19. Голяма част от популацията се е срещнала с вируса - симптомно или безсимптомно, през последната половин година и равнището на имунитет измежду популацията е високо, предава БНР.
Спадът на новозаболелите в района е 4 до 5 пъти по-голям съпоставено с другите области в страната. Ако този имунитет е постоянен и се задържи по-дълго, през есента е допустимо да няма спешна обстановка. Опасността идва от навлизането в страната на нови разновидности на вируса. Това е една от констатациите на работната среща, проведена от регионалния шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски с шефовете на здравните институции и болничните заведения в района.
 Без групов имунитет пандемията няма да си отиде и всеки на планетата ще е заплашен Без групов имунитет пандемията няма да си отиде и всеки на планетата ще е заплашен
Испанското държавно управление предвижда, че Испания ще доближи 70% от популацията си, имунизирано против COVID-19 доникъде на август, прог...
Хипотезата за основания групов имунитет в Кюстендилска област застъпва гл. доктор на районната болница доктор Александър Величков " " Това е догадка. Не може да се потвърди, само че е реалност, че няма заболели. Това е добре ". Министерство на здравеопазването е осигурило задоволително количества от имунизациите „ Пфайзер “, „ Модерна “, „ Янсен “ и „ Астра Зенека “ и всеки жител, който желае да са ваксинира, може да избере с каква ваксина да го направи, разгласи на срещата шефът на РЗИ в Кюстендил доктор Златко Величков.
Докладвано бе, че до 27 май общо поставените дози в област Кюстендил са 23 519. С първа доза са ваксинирани 14 103, а лицата със приключена имунизация са 9416. През вчерашния ден са имунизирани 495 лица, което е сложило област Кюстендил на едно от първите места в страната по брой ваксинирани лица в границите на деня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР