Кюстендил. Затрудненият достъп до здравеопазване и проблемите при ползването на

...
Кюстендил. Затрудненият достъп до здравеопазване и проблемите при ползването на
Коментари Харесай

Кюстендил: Жители на общините Трекляно, Сапарева Баня, Бобошево и Дупница подкрепиха предложенията на БСП във „Визия за България“

Кюстендил. Затрудненият достъп до опазване на здравето и проблемите при използването на обществени услуги бяха част от проблемите, споделени от жителите на община Трекляно пред народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", оповестиха от пресцентъра на партията . Хората предложиха във „ Визия за България “ да залегне основаването на мобилни аптеки в дребните обитаеми места. Те прибавиха, че в общината аптека няма към този момент 30 години и даже най-елементарните медикаменти се купуват от регионалния център. Жителите на Сапарева Баня споделиха, че проблемите на дребните обитаеми места в България са извънредно доста, а като съществени проблеми на своята община дефинираха безработицата и ниските приходи. В Бобошево, казусът за приходите и младежите, които напущат родното си място, също бе избран като един от главните. Жителите на дребната община прибавиха, че проблеми с инфраструктурата също не липсват, защото вложения в канализация и пътища не са правени от години. Хората от Дупница обявиха, че поддържат предложенията, направени във Визията, свързани с подобряването на финансовото положение на българските жители, настояването на левицата за един учебник по предмет, както и включването на страната в стопанската система. Те прибавиха, че е нужно страната да има присъединяване във значимите за страната ни браншове, като енергетика и земеделие.
„ Като обществена партия, Българска социалистическа партия е планувала във „ Визия за България “ ограничения за подкрепяне на най-уязвимите групи от популацията на страната – пенсионерите, младите фамилии и децата “, съобщи националният представител Богдан Боцев в Сапарева Баня. Според него преизчисляването на пенсиите ще докара до тяхното увеличение. „ Младите хора би трябвало да бъдат спокойни и сигурни в своето бъдеще и това- на децата си. Във Визията сме планували помощта на работещи родители да бъде 6400 лева за раждане на второ и трето дете, а помощта за развъждане на малко дете от 1 до 2 години да бъде равна на минималната работна заплата- 640 лева “, уточни той. Според него е значимо и въвеждането на прогресивно подоходно облагане, което ще понижи неравенствата в страната. „ Всички тези ограничения и още доста, заложени във „ Визия за България “, ще оказват помощ за справяне с демографската рецесия “, разяснява Боцев. Доходите в България не престават да са извънредно ниски. С това равнище на приходите и отворения трудов европейски пазар е доста мъчно да се задържат хората у нас, а без фрагменти развиването на стопанската система ни е невероятно “, сподели националният представител Станислав Владимиров в Трекляно. Той добави, че задграничните вложения у нас са се сринали в последната година, тъй като вложителите заобикалят страната ни поради корупцията, административната тежест и проблемите в законодателството. По думите му ролята на страната в стопанската система прекомерно дълго време е оставяна настрана. „ Държавата може да бъде освен регулатор, само че и вложител в редица браншове ”, добави националният представител. Владимиров сподели още, че вярната районна политика не е просто асфалтиране и градеж на огромни обекти в дребни обитаеми места, а положително обмисляне на развиването на районите. „ Не може стопанската система ни да е развита единствено в три града. Това води до дебалансиране на страната ", безапелационен бе Владимиров. " Болниците бяха превърнати в търговски сдружения, а доста от тях закрити поради банкрути. Хората в доста обитаеми места не могат да стигнат до доктор. Време е това да се промени ", сподели по време на срещите в региона националният представител Иван Ченчев. Той изясни, че по тази причина във „ Визия за България “ левицата предлага обезпечен достъп до гратис и навременно здравно обслужване за здравноосигурените лица, както и аптечни услуги 24 часа в денонощието. Той добави още, че за работещите в здравната система Визията предлага нов метод. „ Държавната поръчка медицина и специализацията ще бъдат безвъзмездни, а лекарите ще имат контракт с държавна болница и ще остават да работят и избавят човешки животи у нас “, сподели още националният представител.
В полемиките взеха присъединяване и народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Валери Жаблянов, Жельо Бойчев и Иван Ибришимов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР