Кюстендил. Въвеждането на млекомати ще разрешат проблема с нерегламентираната продажба

...
Кюстендил. Въвеждането на млекомати ще разрешат проблема с нерегламентираната продажба
Коментари Харесай

Д-р Велка Войнова, Областна дирекция по безопасност на храните-Кюстендил: Млекоматите ще разрешат проблема с нерегламентираната продажба на мляко по улиците

Кюстендил. Въвеждането на млекомати ще разрешат казуса с нерегламентираната продажба на мляко по улиците. Това сподели пред публицисти доктор Велка Войнова, шеф на отдел „ Контрол на храните ” към Областна дирекция по сигурност на храните – Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . По думите на доктор Войнова все още в региона няма настоящ млекомат. „ Собствениците се опасяват от това встъпление. От животновъда мъчно става преработвател, това е обект за храна, а съгласно тях инвестицията е огромна ”, сподели доктор Велка Войнова. Според нея в област Кюстендил все още има шест предприятия за преправка на мляко.
„ С въведената разпоредба за суровото мляко нещата си пристигнаха на мястото. Отговорността за качеството на суровото място към този момент е грижа на животновъдите, който е бизнес оператор с храни. Те са хората, които би трябвало да вземат проби от млякото, само че преди този момент те би трябвало да бъдат подготвени ”, сподели доктор Велка Войнова. Според нея има директива за взимане на теренните проби, за въвеждане на данните в интегрираната осведомителна система. Важно е пробите да бъдат годни за проучване, тъй като те се броят за невалидни и не вземат участие в изчисляването на приблизително геометричните стойности.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР