Кюстендил. Сред приоритетите са изграждане на модерен бизнес център и

...
Кюстендил. Сред приоритетите са изграждане на модерен бизнес център и
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Петър Паунов, кандидат за кмет на Община Кюстендил: Сред приоритетите са изграждане на модерен бизнес център и нова индустриална зона за общината

Кюстендил. Сред целите са създаване на съвременен бизнес център и нова индустриална зона за община Кюстендил. Това сподели Петър Паунов, претендент за кмет на Община Кюстендил от Местна коалиция „ ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ВМРО-БНД, „ Движение България на жителите ”, Земеделски национален съюз и „ Обединени земеделци ”, по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Според претендентът за кмет Петър Паунов икономическото развиване на община Кюстендил минава на по-висока скорост. „ Като резултат от взаимната работа и взаимните старания с нашите съграждани, към този момент посрещаме нови български и задгранични вложители от Германия, Швеция, Италия, Дания и други страни ”, сподели Петър Паунов. По думите му капиталовата среда в Кюстендил все още се възприема от бизнеса като извънредно удобна. Оценени високо от вложителите са напъните, редовно полагани във връзка с експедитивността в работата на администрацията, хомогенните дейности и съдействие сред бизнеса и просветителните институции, равнопоставеността и прозрачността при кандидатстване и осъществяване на процедурите. Висока оценка получава общината от вложителите и по отношение на безапелационната липса на толерантност към всевъзможни незаконни действия. Засиленият интерес на вложителите към Кюстендил и декларираните от тях капиталови планове допускат и по-високата скорост на развиване на стопанската система на общината.
„ През последните години, с помощта на позитивния микроклимат, обезпечен от Община Кюстендил, бяха направени доста вложения в развиването на другите браншове на съществуващия локален бизнес ”, сподели Бойко Недялков, шеф на „ Торготерм “ АД и претендент за общински консултант. Той поддържа думите си с капиталовия принос на неговото сдружение в стопанската система на община Кюстендил. През последните години Бойко Недялков е вложил 4,5 милиона евро в „ Торготерм “ АД, вследствие на което са разкрити нови 50 работни места и е повишен размерът на работа с 50-60 %. Бойко Недялков уточни за образец и „ АБ-Терм “ ООД, както и всичките си сътрудници от другите браншове на индустрията, които са създали обилни вложения в модернизиране на производството си и надлежно са разкрили нови работни места. Според Бойко Недялков, без сериозна финансова поддръжка в образованието, е невероятно да съществува развита стопанска система. Като позитивен образец той уточни започващото дуално образование в ПГ „ Джон Атанасов “, потвърдило се като извънредно сполучливо в страни като Австрия, Германия и Швейцария. Допълнително би трябвало да се влага и в езиковото и математическо обучение, като предприемачът показа, че даже за наетите чиновници в складовите пространства на предприятията, е нужна компютърна просветеност.
„ За развиването на просперираща стопанска система преди всичко е човешкият фактор. Затова извънредно значими са вложенията в човешкия капитал, както и основаването на удобни условия за привличането на нови фрагменти – образовани и подготвени хора ”, сподели Иван Коларов, финансист и претендент за общински консултант от листата на Местна коалиция ГЕРБ (ПП ГЕРБ, Политическа партия Съюз на демократичните сили, Политическа партия ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Политическа партия „ Обединени земеделци “). По думите му по тази причина, с безрезервната поддръжка на страната, Община Кюстендил възнамерява да построи по протежението на Коридор №8, нова индустриална зона – в землището на село Вратца, на парцел от 189 декара - бившето военно стрелбище. Според Иван Коларов, страната е поела уговорката за създаване на цялата съпътстваща инфраструктура – ток, вода, газификация и други, което изрично ще докара до привличане на десетки нови вложители. Модерен Бизнес център със споделено офис пространство в региона на IT бранша, финансовите технологии, цифрови изкуства, компютърната анимация и други интерактивни действия, възнамерява да осъществя Община Кюстендил върху плануваното за изцяло възобновяване „ Колушко дере “ – в парцела, който се намира сред Храм „ Св. вмчк. Мина “ и двора на ЕГ „ Д-р Петър Берон “. Бизнес центърът е очакван да бъде разгъната застроена повърхност 4 500 – 7 000 квадратни метра и основава опция за откриване на от 250 до 500 работни места. Проектното предложение планува възстановяване, насърчаване и надграждане на съществуващата зелена система в региона. Освен високотехнологичните офис пространства, в оборудването се планува да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време и нужният брой паркоместа за колела, мотопеди и коли.
„ Висок софтуерен образ на по-висока скорост за кюстендилската стопанска система е водещ приоритет за Местна коалиция ГЕРБ (ПП ГЕРБ, Политическа партия Съюз на демократичните сили, Политическа партия ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Политическа партия „ Обединени земеделци ”) “, съобщи в умозаключение претендентът за кмет и лидер на листата Петър Паунов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР