Кюстендил ще приеме благотворителен турнир по уличен баскетбол в събота.

...
Кюстендил ще приеме благотворителен турнир по уличен баскетбол в събота.
Коментари Харесай

Кюстендил приема благотворителен турнир по уличен баскетбол за "легендарни сърца"

Кюстендил ще одобри благотворителен шампионат по махленски баскетбол в събота. Надпреварата ще стартира в 14.00 часа на площад " Велбъжд ", като ще е придружена от музикална стратегия.

Организаторите от Фондация " Легендарно сърце Цветослав Райчев " целят да съберат средства за подкрепяне на млади спортисти и за пазаруване на дефибрилаторни станции. Фондацията е учредена след гибелта на Цветослав Райчев, който умрял след сърдечен проблем по време на подготовка на стадиона в Кюстендил.

" Това беше доста огромен потрес за всички нас, доста огромна контузия и в цялата си тъга взехме решение, че би трябвало да създадем нещо положително ", сподели брачната половинка на Цветослав Райчев - Нора Райчева пред локалната " ТВ Запад ". " Една от главните ни хрумвания е да съберем средства за пазаруване на дефибрилаторни станции, които да бъдат сложени на игрища, в учебни заведения и на основни места в града и където във всеки миг, когато се случи такава покруса, може да се помогне на секундата. "

По време на събитието кардиолози ще показват пред младите методите за предотвратяване на сърцето.

Желаещите могат да се запишат за присъединяване даже и да нямат цялостен тим. Таксата е 5 лв. за младежи до 18 години и 10 лв. за пълнолетните. Отборите ще са разграничени в три възрастови групи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР