Кюстендил ще е домакин на Балканския шампионат по маратон и

...
Кюстендил ще е домакин на Балканския шампионат по маратон и
Коментари Харесай

Кюстендил приема Балканския маратон през 2020 г.

Кюстендил ще е хазаин на Балканския шампионат по маратон и полумаратон през 2020 година Това бе оповестено на специфична конференция през днешния ден на БФЛА и община Кюстендил. Най-голямото спортно събитие в Кюстендил за 2020 ще се организира на 20 септември, като присъединяване в него се чака да вземат състезатели от всичките 21 страни членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), както и на атлетическите клубове от цяла България, тъй като надпреварата ще е годно и за държавно състезание по маратон и полумаратон.

" Специални благодарности на община Кюстендил, която след години на пауза още веднъж стартира да развива леката атлетика, съобщи на срещата с медиите в Кюстендил Добромир Карамаринов, президент на БФЛА, първи вице на Европейската атлетика и член на Съвета на ИААФ. - Надявам се, че с отличната организация и солидния награден обезпечен от домакините от община Кюстендил ще успеем да забележим на старт участници от всички страни членки на АБАФ, а и още елитни спортисти ".

Заместник кметът на община Кюстендил Радмила Рангелова благодари на БФЛА и АБАФ за опцията да провеждат дружно най-голямото атлетическо и спортно събитие в града за 2020 година " Благодаря на Цветелина Кирилова, че работи неуморно това да се случва. Специални благодарности на Добромир Карамаринов за поддръжката и достойнството нашият град да се подреди измежду домакините на най-големите надпревари на Балканите ", съобщи на конференцията Радмила Рангелова.

Самата Цветелина Кирилова разкри, че е доста разчувствана точно родният й град да стане хазаин на балкански шампионат по маратон. Тя описа пред медиите в резюме за спортната си кариера и хората, които са и помогнали да стане огромен спортист. По-късно тя награди и тримата най-хубави спортисти на Кюстендил за 2019. Призът за №1 отива при Емил Кръстев, който е първенец на България на 400 м в зала за юноши до 16 години.

Добромир Карамаринов награди с плакет известната атлетка от близкото минало Йорданка Крумова от Кюстендил във връзка нейната 60 годишнина. Главният координатор на балканския маратон Антон Бонов сподели за медиите трасето, по което ще минат полумаратонът и маратонът следващата година. Той разкри също по този начин, че преди стартовете на 20 септември 2020 в Кюстендил ще има няколко прояви за младите гении в леката атлетика, които да попомогнат развиването на олимпийски спорт №1 в града.

След конференцията на БФЛА и община Кюстендил в парк хотел " Кюстендил " стартира и тридневният семинар " Аз и бягането - синоними ", измежду лектори на който ще са проф. Петър Бонов и известният български играч от близкото минало и народен рекордьор от 1500 до 10 000 м Евгени Игнатов, както и Цветелина Кирилова, някогашна националка и многократна шампионка на България и участничка на олимпийски игри, международни и европейски шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР