Кюстендил се дави в безводие. Има населени места в общината

...
Кюстендил се дави в безводие. Има населени места в общината
Коментари Харесай

Кристиян Иванчов : Кюстендил се дави в безводие. Слагаме край на това

„ Кюстендил се дави в безводие. Има обитаеми места в общината с над 90-годишна канализация. Има обитаеми места, които в XXI век нямат достъп до чиста питейна вода в продължение на месеци. Неглижирането на казуса през последните 16 години и небрежността на ръководството на Петър Паунов докара до това положение на ВиК-инфраструктурата по дребните обитаеми места. Какво предлагаме ние? Още първият ден след изборите да стартираме приоритизирането на проблемите по обитаеми места и работата по тяхното премахване “.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 120
Това съобщи претендентът за кмет на Кюстендил от „ – “ Кристиян Иванчов по време на избирателен спор по БНТ1. По време на присъединяване си в ефира на БНТ1, Кристиян Иванчов уточни, че досегашното локално ръководство в лицето на Петър Паунов, не просто не осъзнава сериозността на ВиК-проблема, само че и потвърдено не желае да реши този проблем: „ В бюджета за 2023 година Министерство на регионалното развитие дава на общините опция да аплайват при съществуване на планова подготвеност за планове за създаване на ВиК-инфраструктурата до 2 млн. лева за обитаемо място. През последните 3 месеца в качеството си на зам.-областен шеф работя интензивно по този проблем. Изпратих питане до Министерство на регионалното развитие – по какъв брой плана Община Кюстендил е кандидатствала? Отговорът беше – по нито един “, сподели Иванчов.

Попитан по отношение на опциите за възстановяване на икономическото положение на Кюстендил претендентът за кмет от ПП-ДБ съобщи: „ През годините предложенията това да се случи са били доста. Дъвката с индустриалната зона при нас се дъвче от далечната 2008 година, когато досегашният кмет даде поръчката за построяването на такава. 15 години по-късно индустриалната зона на Кюстендил е празно и равно поле. До ден-днешен няма нито индустриална зона в града ни, нито вложения. Това, което аз и екипът ми ще създадем, е да стартираме построяването на индустриалната зона, като редом с това ще търсим привличането на вложения. Няма да чакаме вложителите да дойдат при нас. Ние ще идем при вложителите “, изясни Иванчов. 

Той сподели още, че доста преди да влезе в предизборната конкуренция, в качеството си на зам.-областен шеф е подел самодейността за привличане на бизнесмени, които да влагат на територията на Кюстендил: „ Още през септември организирах първата среща с изпълнителните шефове на BESCO – асоциация, сплотяваща над 500 предприемачески компании, самобитен мост сред институциите и бизнеса. С тях обсъдихме опциите за развиване на промишлеността и поощряване на вложенията в Кюстендил. Но първото, което ме попитаха беше: „ Къде е Кюстендил на картата на България? Защо не сме осведомени с Кюстендил “? Това, което ще създадем ние, е да представим Кюстендил и да се появи на индустриалната карта на България – търсейки интензивно вложители и предлагайки им условия да влагат тук “, изясни Кристиян Иванчов.

И съобщи, че това е единствено първата стъпка към подобряването на разговора сред Община Кюстендил и бизнеса: „ Време е искащите да влагат в Кюстендил да стартират да виждат в лицето на общината сътрудник, а не зложелател “, добави Иванчов.

По време на дебата в ефира на Българска национална телевизия Кристиян Иванчов показа и част от предложенията си в бранш „ Здравеопазване “, измежду които: възстановяване на материалната база на здравните заведения, задържане на в този момент работещите и привличане на нови квалифицирани медицински фрагменти посредством обезпечаване на съответно възнаграждение, ангажиране на водещи експерти в медицината, които да дават съвещания, както и да образоват кюстендилските лекари и медицински чиновници.

„ Всички би трябвало да знаем, че с цел да бъде Кюстендил град, в който децата ни желаят да останат, а всички ние – да живеем добре, ключът към смяната е в нашите ръце. На изборите гласувайте с номер 66 “, прикани Кристиян Иванчов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР