Кюстендил. През 2019 година добивът на дърва за огрев в

...
Кюстендил. През 2019 година добивът на дърва за огрев в
Коментари Харесай

Кюстендил: През 2019 година добивът на дърва за огрев в общината ще се извършва по-рано

Кюстендил. През 2019 година добивът на дърва за огрев в община Кюстендил ще се прави по-рано. Това стана ясно по време на провелото се съвещание на кметовете и кметските наместници на села в общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . На съвещанието присъстваше шефът на Държавно горско стопанство „ Кюстендил ” Тони Колев, който срещна кметовете с издадена заповед. Целта е добитите дърва да изсъхнат преди идващия отоплителен сезон, което да докара и до по-малко нездравословни излъчвания, отделяни по време на горенето на дървесината.
„ До края на месец март ние би трябвало да представим описи с искащите да добиват дърва за огрев. Тези описи ще ги предадем в Община Кюстендил, а по-късно те ще бъдат препратени към горското стопанство ”, сподели кметът на село Горна Гращица Румен Чучков. След това ще бъдат избрани и терените, на които ще бъдат добивани дървата за огрев по цена за корен. През миналите години дървата са добивани през месеците септември и октомври, а в този момент задачата е този развой да стартира от по-рано.
Кметовете получиха заповеди за предприемане на ограничения за разчистване на реките от замърсяване, както и на формирани нерегламентирани сметища. Беше обърнато внимание и на разпоредбите за пожарна сигурност.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР