Кюстендил. Претендентките за титлата Девойка Кюстендилска пролет 2018“ подкрепиха със

...
Кюстендил. Претендентките за титлата Девойка Кюстендилска пролет 2018“ подкрепиха със
Коментари Харесай

Кюстендил: Претендентките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет 2018“ отправят призив за подкрепа за вековните секвои в Ючбунар в конкурса „Европейско дърво на годината“

Кюстендил. Претендентките за купата „ Девойка Кюстендилска пролет 2018 “ поддържаха със своите гласове величествените секвои в местността Ючбунар, над Кюстендил, които се борят за „ Европейско дърво на годината “ 2018 ”, оповестиха от пресцентъра на Община Кюстендил . Тринадесет страни вземат участие в тазгодишното 8-мо издание на състезанието. От 1 до 28 февруари всеки може да прегледа и избере своето обичано дърво, като гласоподава на страницата www.treeoftheyear.org.
Идеята на състезанието „ Европейско дърво на годината ” е да насочи вниманието към връзката „ хора – общности – дървета “, към смисъла на дърветата в културното и естествено завещание на общностите. България тази година се показва с трите величествени секвои, засадени в края на 19-ти век от известния български лесовъд Йордан Митрев. Те се конкурират да завоюват благосклонността на феновете на състезанието измежду други забавни дървета. И защото съставляват една от множеството забележителности в Община Кюстендил, девойките, участващи в тазгодишния конкурс „ Девойка Кюстендилска пролет 2018 “ приканват: „ Ние гласувахме, гласувайте и вие “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР