Кюстендил. Пред препълнената зала на читалище Братство в Кюстендил БСП

...
Кюстендил. Пред препълнената зала на читалище Братство в Кюстендил БСП
Коментари Харесай

Кюстендил: Пред препълнената зала на читалище „Братство” БСП представи „Визия за България”

Кюстендил. Пред препълнената зала на читалище „ Братство ” в Кюстендил Българска социалистическа партия показа „ Визия за България ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . В представянето на документа участваха народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Жаблянов, Димитър Данчев и проф. доктор Георги Михайлов. „ По създание, като наличие, като оферти, този документ съставлява един план за бъдеща управническа стратегия на Българска социалистическа партия. Условието да бъде осъществена тази стратегия е продобиване на парламентарни избори от Българска социалистическа партия. „ Визия за България ” е един документ, който се старае да обхване тези области от нашия публичен, политически и стопански живот, нуждаещи се от сериозна промяна. Реформа на днешното стопанство на България, промяна на днешната локална власт в България и на правилата на които тя действа. Реформа на системата на опазването на здравето и образованието, които се оказа, че вследствие на някои заложени пороци във действието на тези системи, стигнаха до там, да не може да извършват главните конституционни насочености които имат – да подсигуряват здравето и образованието на българските жители ”, сподели Валери Жаблянов. По думите му има неодобрение в голямата част на обществото, насъбрано от действието на страната, от появилите се дълбоки разлики, неодобрение към държавните институции. Според Валери Жаблянов Българска социалистическа партия не е партия, която ще спекулира с националното неодобрение за да доразруши страната. Българска социалистическа партия предлага да се ръководи от авансово утвърдена от необятни публични среди стратегия.
Обсъждането на „ Визия за България ” продължава към този момент три месеца, а самото разискване става в най-различни среди. Според Валери Жаблянов първият принцип, който се слага във „ Визия за България ” е възобновяване ролята на страната в редица области – опазване на здравето, обучение, капиталова активност, запазване на публичния ред. Области, от които българската страна от дълго време се е отдръпнала. „ Програмата, която предлагаме, не е гражданска война. Това е предложение за промени, само че промени не на правосъдната власт, не конституционна промяна, а промяна на социално-икономическата сфера на българското общество. Реформа на обществената страна ”, сподели Валери Жаблянов. От своя страна, проф. доктор Георги Михайлов уточни главните хрумвания в областта на опазването на здравето. Става въпрос за осъществяването на четири съществени промени. Първата смяна е прекратяване съществуването на лечебните заведения под формата на търговски сдружения. Втората концепция е опазването на здравето да се развива на сериозен географски принцип. Необходимо е и радикално преосмисляне на лекарствената политика, тъй като все още българските жители са задължени да заплащат огромна част от предписаните им лекарства. „ Визия за България ” е ориентирана към съхраняването и укрепването на кадровия капацитет.
„ Когато се обърнем към най-близките, до всяко семейство, до всеки жител проблеми, ние би трябвало да знаем, че носачите на основата на нашата религия в страната са обучение, опазване на здравето, вътрешна и национална сигурност. И четирите темела във вярата на нацията в устоите и опцията й да се развива, бяха на практика съществено повредени през последните 30 години ”, сподели проф. доктор Георги Михайлов. Пред присъстващите в залата националният представител Димитър Данчев спря вниманието им върху предложенията за промени в региона на стопанството, данъчната политика и районното развиване. Една от задачите е стабилизиране на икономическите райони за обмисляне като крачка към придобиване на по-голяма автономия. Целта е последователно прерастване на районите от обект на централизирани политики в ангажирани сътрудници на националните органи.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР