Кюстендил. Повече от 100 сорта ябълки ще бъдат представени от

...
Кюстендил. Повече от 100 сорта ябълки ще бъдат представени от
Коментари Харесай

Кюстендил: Повече от 100 сорта ябълки ще бъдат представени от Института по земеделие на Празника на плодородието в града

Кюстендил. Повече от 100 сорта ябълки ще бъдат показани от Института по земеделие на Празника на плодородието в Кюстендил. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил доцент доктор Илияна Кришкова, краткотрайно изпълняващ длъжността на шеф на научния институт. По думите й обичайният празник ще се състои на 29 и 30 септември на площад „ Велбъжд ”. Институтът по земеделие е съорганизатор на събитието.
„ Институтът ще показа над 100 ябълкови сорта на специфичен щанд. От сцената ще бъдат показани 10 сорта ябълки, отличили се с най-хубави качества за актуалната година. Акцентът ще бъде върху устойчивите сортове, тъй като това е най-важно за земеделските производители ”, сподели доцент доктор Илияна Кришкова. По думите й този празник на изобилието е завещание от Първия народен овощарски конкурс от 1896 година, деклариран от Община Кюстендил, извършен под патронажа на тогавашното Министерство на търговията и земеделието, и е първият и уникален подобен празник за страната.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР