Кюстендил. Нашата задача е да развиваме социални и граждански компетентности

...
Кюстендил. Нашата задача е да развиваме социални и граждански компетентности
Коментари Харесай

Зам.-министър Таня Михайлова: Нашата задача е да развиваме социални и граждански компетентности в учениците

Кюстендил. Нашата задача е да развиваме обществени и цивилен компетентности в учениците. Това сподели пред публицисти зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Зам.-министър Михайлова беше посетител на откриването на семинар по плана „ Дай път на живота ”. По думите й часовете по сигурност на придвижването съществуват като опция, а са създадени и стратегии, само че знанието не може да е самоцел и то единствено по себе си не взема решение проблемите.
„ Много е значимо по какъв начин да се ползва. Спазването на правата, възпитанието в приемливост и ценене правото на другия е извънредно значимо. Нашата задача е да развиваме обществени и цивилен компетентности. Това в действителност е един извънредно значим детайл ”, сподели Таня Михайлова. Тя означи, че самият факт, че министерството има сътрудници, с които да работи дружно в тази тенденция, демонстрира, че от всички страни се вижда смисъла на този извънредно значим миг във възпитанието на учениците.
„ Не единствено знанието, а и развиването на тези умения в учениците. Важно е и би трябвало да се случват нещата, тъй като в последна сметка не би трябвало да има празни класни стаи и деца, потърпевши от произшествия или да са останали без родители. За нас е извънредно значимо да осигурим благоприятни условия за едно положително развиване. Както Сенека е споделил – ние учим не за учебното заведение, а за живота ”, сподели Таня Михайлова. По думите й задачата е да се обезпечат мислещи хора за живота, които знаят по какъв начин да се пазят, по какъв начин да почитат другите и във всеки един миг да имат съответни реакции.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР