Кюстендил. Мащабно пожаро-тактическото учение проведе днес РДПБЗН – Кюстендил в

...
Кюстендил. Мащабно пожаро-тактическото учение проведе днес РДПБЗН – Кюстендил в
Коментари Харесай

Мащабно пожаро-тактическото учение проведе РДПБЗН – Кюстендил в Дупница

Кюстендил. Мащабно пожаро-тактическото обучение организира през днешния ден РДПБЗН – Кюстендил в Дупница, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . След направения разбор на извършеното обучение старши комисар Кр. Шотаров, под чието наблюдаване се реализира учението, поздрави участниците. Той благодари на сътрудниците и сътрудниците, взели участие с съответни задания и оцени като доста положително взаимоотношението с общинския щаб, степента на подготовка на управителния състав на РДПБЗН – Кюстендил, участниците в щабовете за управление на дейностите, както и на участниците от другите съставни елементи на Единната избавителна система за реагиране, ограничение и очистване на следствията от зародилата бедствена обстановка. " Впечатлен съм, респектиран съм, ненапразно вашата конструкция се употребява с най-високо доверие измежду жителите ", съобщи и кметът на Община Дупница Методи Чимев.
Целта на извършеното през днешния ден обучение бе образуване и ръководство на силите и средствата при зародили свлачищни процеси, провокирали ПТП с следващ пожар в тунела на път І-1 (Е-79) и наводняване в Горна махала, а управлението на огромната подготовка бе поверена на комисар Светослав Георгиев – шеф на РДПБЗН – Кюстендил. В учението се включиха и сили на ОДМВР – Кюстендил, ЦСМП, БЧК, Община Дупница и Областно пътно ръководство – Кюстендил, Планинската избавителна работа, Доброволното формирование при Община Дупница.
Според предварителния сюжет, след приемането на сигнала за верижна злополука в тунела на ГП Е-79, неотложно са ориентирани сили на полицията, става известно, че е зародил и пожар. Предприето е неотложно затваряне на придвижването в двете направления в региона на случая. Спешно на местопроизшествието са изпратени екипи на РСПБЗН – Дупница, и на ЦСМП. Установява се, че случаят е породен от свлякла се земна маса, която отчасти е запълнила изхода на тунела. От второстепенен свлачищен развой, достигащ до река Джерман, равнището на водата се покачва и излиза от коритото. Наводнени са приземни етажи на къщи в кв. " Горна махала ", нарушени са основите на 2 моста, установена е заплаха от рухването им. Блокирани са хора от квартала, част от които се нуждаят от здравна помощ. Ситуацията постанова привикване на краткотраен действен щаб в РСПБЗН - Дупница, следва привикване на щаба на РДПБЗН, задействан е общинският проект за дейности при бедствия на Община Дупница. В резултат на подхванатите взаимни дейности пожарни, избавителни и медицински екипи избавят всички потърпевши при пътния случай, на място е оказана първа долекарска помощ на потърпевшите от доброволци на БЧК, съществено потърпевшите са откарани в здравно заведение, освободен е тунелът от колите. При зародилата образователна обстановка е задействана и Единната избавителна система, следва изтегляне на застрашени хора, издигане на изкуствени насипи и обезпечаване на проводимост на речното корито. Изграден е въжен тролей, с цел да се обезпечи достъп до отсрещния бряг на реката и да се окаже неотложна здравна помощ на заболели хора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР