Кюстендил. Категорично се противопоставяме в Овощната градина на България да

...
Кюстендил. Категорично се противопоставяме в Овощната градина на България да
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Категорично се противопоставяме в Овощната градина на България да се изграждат фотоволтаици

Кюстендил. Категорично се противопоставяме в Овощната градина на България да се построяват фотоволтаици. Това сподели на конференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . По думите на кмета на Кюстендил става въпрос за сдружение от град Банско, придобило от компанията „ Патрай ” към 1100 дка, с желанието върху тях да се построяват фотоволтаици. „ Екипите на Община Кюстендил изрично се опълчват на сходно желание. Надявам се в бъдеще и Общинският съвет също ще бъде задоволително безапелационен. В общия организационен проект отхвърляме да бъде планувана такава опция. Това са плодородните масиви против село Коняво, земя която би трябвало да бъде унищожена с цел да бъдат направени фотоволтаици. Не може да проумеем що за надменност в Овощната градина на България да дойдеш и да заявиш такова желание ”, сподели Петър Паунов. По думите му Община Кюстендил отхвърля това желание. Ако бъдат подхванати други стъпки – още веднъж ще се опълчи.
Кметът Паунов заяви също, че Общината започва стратегия за здравословен метод на живот. Той съобщи, че първото нещо по програмата е самодейността от 18 до 21 октомври, в границите на която всеки на територията на общината ще има действителна опция да научи по какъв начин да усъвършенства живота си. Световноизвестният израелски съдов експерт доктор Яир Галили ще работи в град Кюстендил. Успоредно с това негови български сътрудници ще правят профилактични прегледи на сърдечно-съдовата система. Доказани експерти от страната и чужбина ще споделят опит и познания за голямата потребност от профилактиката и за интегративния метод, на който модерната медицина залага при оправянето с най-разпространените болести на модерния човек. „ Всички тези експерти и национални психолози ще изработят стратегия във връзка с здравословен метод на живот, която ще стартира да се ползва от детските градини и ще мине през учебните заведения. Ключовото в тази стратегия ще бъде двигателната просвета, двигателната интензивност, способи за релакс и просвета на хранене, отбягване на всевъзможни нездравословни въздействия. Съчетано с дългогодишната ни работа по вероучение това ще сътвори предпоставки за всеки един от нашите съграждани. Тази стратегия ще се уголемява и измежду обществеността ”, сподели Петър Паунов. От своя страна зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев уточни, че програмата ще стартира още в детската градина. На първо място по авансово направен график, отвън часовете за наложителна подготовка, лекторите под формата на игри ще демонстрират на децата по какъв начин да се хранят, по какъв начин да се движат – всичко потребно. Ще се работи и с родителите. Предвижда се опцията за откриване на учебни заведения за родители. Програмата може да се ползва и в учебно заведение – 1 и 2 клас. Едната опция е да се организира в час на класа, а другата опция е по програмата за приобщаващо обучение. „ Работа по предварителна защита. Тези младежи и техните родители да живеят в една удобна среда, един уравновесен метод на живот с цел да може да има естетика в фамилията и в обществото. Всеки един от нас да бъде здрав и работоспособен ”, сподели Петър Паунов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР