Кюстендил. Екипите на фирмите за зимно поддържане на пътищата в

...
Кюстендил. Екипите на фирмите за зимно поддържане на пътищата в
Коментари Харесай

Кюстендил: Екипите на фирмите за зимно поддържане на пътищата са в готовност за реакция при валежи от сняг

Кюстендил. Екипите на компаниите за зимно поддържане на пътищата в Кюстендил са в подготвеност за реакция. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил Ивайло Чалъков, специалист „ Отбранителна мобилизационна подготовка ” към Община Кюстендил. Техниката на Общинско дружество „ Чистота ” е оборудвана. Тя дава отговор за почистването единствено на улиците в град Кюстендил. „ Имаме компания, която е ангажирана с почистването на общинската пътна мрежа. Там нещата са в ред, предаден е действен проект и ще се работи по него ”, сподели Ивайло Чалъков. В оперативния център на Община Кюстендил има 24-часово дежурство. В него ще се одобряват сигнали от жители и институции, ще се прави и съгласуваност на почистващата техника.
Оранжев код за превалявания от дъжд и сняг е разгласен в 17 области на страната. Това демонстрира информация на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.
За Кюстендил е в действие оранжев код. Ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. Количество на дъжда ще бъде 20-30 л/кв. м, а снежна завивка – 10-20 см.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР