Кюстендил е определен за първа спирка от българо-сръбския лъч“, за

...
Кюстендил е определен за първа спирка от българо-сръбския лъч“, за
Коментари Харесай

`Кюстендил е домакин на Международния фестивал на поезията `Славянска прегръдка“

Кюстендил е избран за „ първа спирка от българо-сръбския лъч “, за хазаин на 17-ия Международен фестивал на поезията „ Славянска прегръдка “, оповестиха от отдел „ Култура “ на Общината. Домакин е градоначалникът Петър Паунов, а срещата, планувана за 15 май от 17.30 ч., е в едно от фоайетата на Градската художествена изложба „ Владимир Димитров-Майстора “. Събитието е под егидата на президента Румен Радев.

Организатор е Славянската литературна и артистична академия с координатор писателят преводач Елка Няголова. На форума се чакат поети от Сърбия и България. Предварително са оповестени имената на учен Ристо Василевски, Лиляна Стеич, Вера Хорват, Ясинка Джорджевич.

От Кюстендил и по подготовката и като присъединяване се ангажира поетесата Светла Радкова, Петя Хантова, Теодора Сърбинска. Съдействие оказва и районната библиотека „ Емануил Попдимитров “.

„ Славянска прегръдка “ е интернационален план, чието пилотно начало е сложено във Варна през 2007 година Същата година е учредена и Славянската литературна и артистична академия, която през днешния ден има филиали във всичките 11 славянски страни, както и в още 5 други европейски страни. Основна цел на форума е доближаване на културните полезности на основата на общия език и културното завещание на славяните.

Международният фестивал на поезията се организира годишно с присъединяване на създатели от множеството славянски страни – България, Русия, Полша, Украйна, Сърбия, Словения, Хърватска, Северна Македония.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР