Кюстендил е обявен за „най-добър град за живеене”. Анкетата, проведена

...
Кюстендил е обявен за „най-добър град за живеене”. Анкетата, проведена
Коментари Харесай

Цените на жилищата в най-добрия град за живеене

Кюстендил е разгласен за „ най-хубав град за живеене”. Анкетата, извършена в интервала 25 февруари-25 март измежду слушатели на Дарик радио, слага на второ място Сливен и на трето – Русе.

„ Тази година видяхме растежа в туризма уповавам се да забележим в бъдеще растеж и като вложения, и като хора, които ще се върнат да живеят отново при нас, и като посетители ", сподели кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Пазарът на недвижими парцели в града не е мощно развъртян. Оферират се едвам към 70 жилища. Средната цена на квадратен метър е към 270 EUR, сочат данните на най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg . Срещу 21 000 EUR може да се купи 2-стайно жилище в Герена ново строителство с повърхност 70 кв.м. Площта на жилищата с 3 стаи стартира от 90 кв.м. За парцел от 109 кв.м в центъра на Кюстендил цената е 30 000 EUR, а 33 000 EUR за тристаен, вид мезонет, още веднъж в центъра с повърхност 95 кв.м. най-големият апартамент, който се оферира на пазара, е с повърхност 200 кв.м. Намира се в Могилата и може да бъде платен против 40 000 EUR.

В останалите категории от състезанието София е оповестена за „ Бизнес град” на България. Добрич получи оценката „ Зелен град”. Бургас завоюва наградата за „ Град на знанието”, Варна за – „ Жизнен град”, Стара Загора за – „ Сигурен град”, а Ямбол беше отличен за най-хубава пътна сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР