Кюриосити“ изпрати селфи от МарсМарсоходът "Кюриосити", който се намира на

...
Кюриосити“ изпрати селфи от МарсМарсоходът "Кюриосити", който се намира на
Коментари Харесай

„Кюриосити“ изпрати селфи от Марс

„ Кюриосити “ изпрати селфи от Марс
Марсоходът "Кюриосити", който се намира на повърхността на Марс от шест години, изпрати 360-градусова панорамна фотография на марсианската повърхнина, която включва и него, осведоми Българска национална телевизия.

От НАСА дефинират като необичайност присъединяване на апарата в фотосите, които той от време на време изпраща към Земята.

Панорамната фотография демонстрира и солидна пясъчна стихия на хоризонта.

"Кюриосити" е четвъртият марсоход, "доставен" сполучливо на повърхността на Червената планета. Останалите три апарата, позиционирани безпроблемно на Марс, също са американски - "Соджърнър" (1997), "Спирит" (2004-2010) и "Опортюнити", който също кацна през 2004 година и продължава да действа и до ден сегашен.

Главната цел на "Кюриосити", както и на останалите роувъри, е да търси доказателства, че на Марс в миналото е съществувал живот. За разлика от предходните задачи до Червената планета, дали солидни доказателства за съществуването на вода на повърхността й, "Кюриосити" има задачата да търси органични материали и други химични съединения, нужни за зараждането и развиването на микробен живот. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР