Кюрдските сили в Североизточна Сирия съобщиха, че петима джихадисти от

...
Кюрдските сили в Североизточна Сирия съобщиха, че петима джихадисти от
Коментари Харесай

Петима джихадисти от „Ислямска държава“ избягали от затвор след турски въздушни удари

Кюрдските сили в Североизточна Сирия оповестиха, че петима джихадисти от групировката "Ислямска страна " са избягали от затвор в град Камишли след турски въздушни удари в покрайнините на града, съобщи Агенция Франс Прес.

Петимата пленени от кюрдските сили членове на ИД са избягали от пандиза Навкур, намиращ се в западните околности на популации преобладаващо с кюрди Камишли, сподели представител на Сирийските демократични сили (СДС), в чийто състав влизат кюрдските формирования.

Пазач на затвор сподели за Агенция Франс Прес, че в пандиза има задгранични бойци от ИД.

Успоредно с това различен представител на Съюз на демократичните сили заяви за циклични бомбардировки покрай различен затвор - Джиркин, който се намира близо до Навкур и в който също има джихадисти от ИД.

Турската атака беше наказана от голям брой западни страни, които се притесняват от следствията от вероятно бягство на джихадисти от пандизите на Съюз на демократичните сили.

Според кюрдски източник кюрдските управляващи ръководят общо седем строго охранявани пандиза, в които има към 12 000 бойци от ИД - сирийци и иракчани, както и сред 2500 и 3000 чужденци от 54 страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР