Кюрдските сили, подкрепяни от международната антитерористична коалиция начело със САЩ,

...
Кюрдските сили, подкрепяни от международната антитерористична коалиция начело със САЩ,
Коментари Харесай

Сирийските кюрди настъпват срещу последните укрепления на ИДИЛ

Кюрдските сили, подкрепяни от интернационалната антитерористична коалиция отпред със Съединени американски щати, стартира интервенция против последните укрепления на джихадистката формация ИДИЛ в Сирия.

Бойците на Сирийските демократични сили - алиансът на сирийската съпротива и кюрдите, настъпват против позициите на джихадистите в провинция Деир ал Зор, предадоха осведомителните организации.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че скоро ИДИЛ ще бъде изтласкана от всичките си позиции в Сирия и Ирак.

Кюрдите бяха принудени да прекратят подхванатата от септември насам интервенция поради обстрела на турските военни.

Анкара счита кюрдските формирования в Сирия за клон на Кюрдската работническа партия, която в Турция е оповестена за терористична организация.

От декември 2018 година насам териториите, следени по-рано от ИДИЛ, бяха напуснати от 27 хиляди души, в това число 1800 джихадисти, които са предали оръжието си, показват представители на Сирийския бдителен съвет по човешките права (SOHR). Експертите на организацията, която е основана в Лондон, разполагат с мрежа от информатори в Сирия, от която получават данни за ставащото в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР