Кюрдски лидер призова страните от ЕС да не се противопоставят

...
Кюрдски лидер призова страните от ЕС да не се противопоставят
Коментари Харесай

Кюрдски лидер от затвора: Приемете Турция в ЕС

Кюрдски водач прикани страните от Европейски Съюз да не се опълчват на присъединението на Турция. Лидерът на кюрдската Демократична партия на народите Селяхатин Демирташ прикани страните-членки на Европейския съюз да не се опълчват на присъединението на Турция.

Турция не се състои единствено от Партията на справедливостта и развиването, милиони турски жители се борят от години страната да стане същинска народна власт, съобщи Демирташ в изявление за немския вестник " Билд " от затворническата си килия в Одрин, представен от БНР.

Той е упрекнат за голям брой закононарушения, измежду които подривна активност и участие в терористична организация, за които може да бъде наказан на 142 години затвор.

Пред немското издание той твърди, че е зад решетките, тъй като си е навлякъл гнева на ръководещата партия и на нейния ръководител - президента Реджеп Ердоган.

Междувременно Елисейският замък заяви, че френският президент Еманюел Макрон има намерение да повдигне въпроса за спазването на човешките права в Турция, когато Ердоган го посети идния петък в Париж.

За идната аудиенция заяви турският президент, който тази седмица изрази предпочитание за възстановяване на връзките с Европейския съюз.

От канцеларията на Ердоган пък оповестиха, че той желае да разиска с Макрон следвоенното споразумяване на политическата обстановка в Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР