Кюрдски бойци и военна техника в Африн.Снимка: http://ajansfirat.comКюрдската автономна администрация

...
Кюрдски бойци и военна техника в Африн.Снимка: http://ajansfirat.comКюрдската автономна администрация
Коментари Харесай

Сирийските кюрди поискаха помощ от Асад срещу турския окупатор

Кюрдски бойци и военна техника в Африн.
Снимка: http://ajansfirat.com

Кюрдската самостоятелна администрация в сирийския град Африн изиска от сирийските управляващи отбрана по границата с Турция поради офанзивата на турската войска и подкрепяни от нея бунтовници, оповестиха кюрдски медии, представени от Би Би Си. В изказване на уеб страницата на администрацията ръководещите в Африн, който е съществена цел през шестте дни на интервенцията " Маслинова клонка ", желаеха Дамаск " да разположи сирийските въоръжени сили, с цел да обезопаси границите с региона на Африн. " " Призоваваме сирийската страна да извърши суверенните си отговорности към Африн и да отбрани границите с Турция от офанзивите на турския окупатор, " продължава известието. Турция твърди, че офанзивата е ориентирана против кюрдските Сили за отбрана на народа (YPG) и Партията на демократичния съюз (PYD), които съгласно нея са отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК). Африн на процедура се ръководи от силите, обсъждани от Анкара като зложелател. Според основания в Истанбул кюрдски публицист Намо Абдула в текста се споделя още, че " Африн е част от Сирия " и YPG няма желание " да разделя Сирия ". Изявлението пристигна часове откакто се увеличи напрежението и сред Турция и Съединените щати, а Анкара заплаши Вашингтон с опцията за директен боен конфликт, в случай че американските сили не преразгледат позициите си в разположения на десетки километри от Африн регион на Манбидж. В Африн обаче все още няма сили на Съединени американски щати.
Вашингтон е смутен от разширението на зоната на антитерористичната интервенция на Турция, оповестява Анадолската организация. Безпокойството на Съединени американски щати е обвързвано с опцията интервенцията " Маслинова клонка “ в Африн да се трансферира в региона на Мюнбидж, където са дислоцирани военните частии, е декларирал пред публицисти в Анкара неназован почитан представител на американските управляващи. Според него Вашингтон е уведомил Анкара за своята угриженост във връзка сигурността на американските военни в Мюнбич. " Позицията на Вашингтон бе показана пред управляващите в Турция в хода на договарянията на равнище делегации, състояли се в Анкара на 23 януари. Аз не мога да кажа нищо за бъдещето на Мюнбидж. Ясно е единствено едно – регионът би трябвало да бъде ръководен от неговите поданици. Турските управляващи обявиха, че желаят да видят кюрдските отряди в регионите на изток от река Ефрат и Вашингтон е осведомен за това “, е споделил анонимният източник в коментар за неизпълнените обещания на Съединени американски щати за извеждането на отрядите от региона. Според него Съединени американски щати са подготвени да изпълнят обещанието си пред Турция да върнат назад в арсеналите на Пентагона оръжията, доставени за групировките в Северна Сирия. Той е декларирал също, че няма информация дали и сега не престават американските оръжейни доставки за кюрдските отряди, а само в Пентагона могат да дадат отговор на този въпрос. Източникът е опровергал известията за проекта на Съединени американски щати да образуват сили за гранична отбрана в Сирия, само че е признал, че съдействието със Сирийските демократични сили(СДС), чийто гръбнак са кюрдските отряди, продължава " за попречване бягството на терористите от " Ислямска страна " (ИД) в прилежащи страни “.
Анадолската организация напомня, че режимът на Башар Асад през юли 2012 година съобщи без пердах Африн на кюрдските отряди, след което градът се е трансформирал в един от дейните центрове на " терористичната активност " в района. В същото време планините там съставляват естествено скривалище за терористите, като им дава опцията безпроблемно да обстрелват турскияград Килис - административен център на едноименната провинция и огромна част от територията на вилаета Хатай, които са до границата със Сирия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР