Кюрди от Ирак, които са шведски граждани, са убийците на

...
Кюрди от Ирак, които са шведски граждани, са убийците на
Коментари Харесай

Кюрди от Ирак са убили тийнейджъра от Кърджали

Кюрди от Ирак, които са шведски жители, са убийците на 17-годишния Тунджай Е. от Кърджали, който чиракувал в бръснарница в Копенхаген. Това е работната версия на проверяващите в датската столица.

Тийнейджърът бил прострелян през вчерашния ден в ранния следобяд, а по-късно е умрял от тежките рани в клиника в датската столица.

Собственикът на бръснарския салон от кюрдски генезис е наел на работа гурбетчията от България. Той е тежко ранен. Лека рана на ръката е 15-годишен възпитаник, който пристигнал да се подстригва в салона.

" Двама кюрди пристигнали да убият притежателя на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал сред убийците и " патрона си “. Вероятно мислел, че против него няма да стрелят и ще даде късмет на " патрона " си да избяга. Бил прострелян във врата “, описаха пред 24rodopi.com близкия на убития младеж.

Информацията от полицията в Копенхаген е нищожна. Трима са били простреляните през вчерашния ден, положението на притежателя на бръснарският салон е сериозно. Разследващите ревизират връзка с ликвидиране в друга част на датската столица - Норебро, предния ден, за което са арестувани двама шведски жители.

Късно през вчерашния ден убийците на Тунджай също били арестувани, гласи неофициалната информация.

" Тунджай научи занаята от приятеля си Ахмед в Кърджали и реши да отиде да печели пари в Копенхаген, където преди работеше татко му Ердинч “, разясняват околните.

Само преди седмица Тунджай споделил на майка си, че не е удовлетворен от заплащането и счита да се върне в България, само че траял да работи в бръснарницата в Родовре, Копенхаген.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР