Кюрасао е автономна островна държава, бивша колония на Кралство Нидерландия,

...
Кюрасао е автономна островна държава, бивша колония на Кралство Нидерландия,
Коментари Харесай

Левски не бърка, когато се доверява на футболисти от Кюрасао

Кюрасао е самостоятелна островна страна, някогашна колония на Кралство Нидерландия, " къпеща " се в красивите южни крайбрежия на Карибско море. С оглед на сериозната си диаспора в " страната на лалетата ", доста футболисти с двойно поданство стартират да популяризират страната на своите родители по целия свят.
 Левски взима национал на Кюрасао
Левски взима национал на Кюрасао

Ето кой е той

До часове Левски би трябвало да притегли национал на карибската страна - 20-годишният полузащитник Нейтън Холдър. С него обаче не стартира, нито завършва случката на " сините " със състезатели с сходна фамилност.

Холдър би трябвало да бъде футболист №4 с родословие от Кюрасао, който ще се потвърждава на " Герена ". А в случай че съдим по неговите прародители, то сигурно няма да разочарова почитателите на столичния гранд.

Първият от тях беше Дъстли Мюлдер . Фланговият защитник изкара съвсем четири години в Левски, като за този интервал изигра 125 мача, в които означи и шест гола. Беше един от качествените чужденци, с помощта на които вековниците доближиха до груповата фаза на Лига Европа. За негов смут обаче бе и част от най-тъжните " сини " мигове от новата история - изгубена купа, Купа и така нататък
 Снимка 315813
Източник:

По време на престоя си в София, национал на Кюрасао стана и Джереми Де Ноойер. През 2015 година пристигна от Спарта (Ротердам) и незабавно се утвърди в халфовата линия. За два сезона записа 50 мача с 1 гол, след което избяга в Шериф (Тираспол), отказвайки да възобнови своя контракт с Левски. От 2015-а пък датира и случката му с националния на Кюрасао, като до момента е изиграл 16 дуела. Ако ви интересува, към днешна дата Де Ноойер играе за катарския Ал Шамал.
 Снимка 255951
Последният и най-пресен образец за връзката Левски - Кюрасао е Найджъл Робърта . Нападателят към момента се помни с положително, като мнозина се надяват скоро " сините " още веднъж да имат голаджия от неговата класа. Юношата на Фейенорд заигра в клуба през 2019 година, като за 38 дуела вкара 17 гола. През зимата на 2021 година обаче по неотложност беше продаден на Ди Си Юнайтед, с цел да може да се изпълни сериозно празната през този интервал клубна каса. Именно на негово място застъпи и сегашният водач на левскарската офанзива - Билал Бари. Робърта към този момент по този начин и не е дебютирал за Кюрасао поради неразбории с предходния народен селекционер. Много скоро обаче това може и да се промени.
 Снимка 524092
Източник:

Така Нейтън Холдър ще има виновната задача да продължи " наследството " на гореспоменатите си сънародници. Първоначалните упования са, че досегашният футболист на Грьонинген 2 ще се подвизава в дубъла на Левски, а при положително показване ще получи опция за промоция и в първия отбор на Станимир Стоилов.

И за край, една дребна вметка. В настоящата класация на ФИФА, националният тим на България (74) е единствено с 10 места по-напред от тази привидно непозната за нас карибска страна Кюрасао. Нищо чудно, скоро и да ни задмине.
 Честит Филип Кръстев!
Честит Филип Кръстев!

12 месеца в Левски, само че нито ден повече
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР