Кюланов подчерта, че не можем да загубим над 700 млн.

...
Кюланов подчерта, че не можем да загубим над 700 млн.
Коментари Харесай

Цветан Кюланов: България получава 2,6 милиарда лева по Плана за възстановяване утре

Кюланов акцентира, че не можем да загубим над 700 млн. евро по Плана за възобновяване, откакто България не е приела закона за очевидците

“Първото заплащане по Плана за възобновяване, Европейската комисия го утвърди още предишния месец и на следващия ден чакаме парите да са по сметката на българското държавно управление. Първото заплащане е в размер на 2,6 милиарда лева, които на следващия ден ще са разполагаем на българския бюджет ”, съобщи ръководителят на представителството на България в Европейската комисияЦветан Кюланов в ефира на.

Той акцентира, че не можем да загубим над 700 милиона евро по Плана за възобновяване, откакто България не е приела закона за очевидците. “Това е една от ограниченията, които би трябвало да се изпълнят дружно с още 60. В Плана за възобновяване е написано, че някои от тези ограничения би трябвало да се изпълнят до края на тази година, а други през първото тримесечие на 2023 година ”, добави Кюланов.

По думите му всички ограничения се преглеждат като пакет в Европейска комисия.

Евроекспертът акцентира, че даже и срокът да е до края на декември и пакетът да не е изпълнен, то той ще се удължи до момента в който България не изиска второто заплащане.

“Рискът идва от забавянето на заплащането, тъй като едно закъснение води до второ и до трето, а в крайния период, който е края на 2025 година, би трябвало всичко да е готово, с цел да може 2026 година да се създадат последните заплащания. Едно след друго закъсненията водят до риска да не успеем да стигнем до крайния период ”, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР