Kyrie Irving is opting into his $37 million player option

...
Kyrie Irving is opting into his $37 million player option
Коментари Харесай

Край на спекулациите: Кайри Ървинг остава в Бруклин


Kyrie Irving is opting into his $37 million player option with the Nets for the 2022-23 season, per
— Bleacher Report (@BleacherReport)
В последните седмици медиите в Съединени американски щати настойчиво твърдяха, че 30-годишният Ървинг е изискал трансфер в различен тим от Националната баскетболна асоциация, неудовлетворен от обстановката в клуба. Според слуховете гардът е желал да премине в отбора на Лос Анджелис Лейкърс, където да се събере с някогашния си съотборник ЛеБрон Джеймс, с който завоюваха дружно купата през 2016 година като част от отбора на Кливланд Кавалиърс.

От Бруклин изрично отхвърлиха да договарят с други тимове за Ървинг, което остави на баскетболиста два разновидността - да задейства клаузата си за още един сезон на стойност над 36 милиона $ или да стане свободен сътрудник и да премине в отбора на Лос Анджелис Лейкърс, където обаче можеше да получи оптимално заплащане от шест милиона $.

Kyrie Irving, Kevin Durant and Ben Simmons have combined for

22 All Star appearances
14 All-NBA selections
3 ROY
2 All-Defensive

How far can this Brooklyn trio go?
— StatMuse (@statmuse)
" Нормалните хора са тези, които движат света, само че тези, които дръзнат да бъдат разнообразни ни тласкат към утрешния ден. Взех решението да удължа контракта си. Ще се забележим наесен ", съобщи Ървинг.

През последния сезон Кайри Ървинг изигра единствено 29 мача за Бруклин поради отхвърли си да се имунизира против ковид, което е и главното терзание на управлението на " мрежите " да му предложи нов дълготраен контракт. В същото време обаче гардът записа рекордните в кариерата си 27,4 точки приблизително на мач плюс 5,8 асистенции и 4,4 битки на дуел.

Роденият в Австралия Ървинг е седемкратен участник в " Мача на звездите ". С националния тим на Съединени американски щати той завоюва международната купа през 2014 година и олимпийската през 2016 година.

Трансферният прозорец в НБА отваря на 1 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР