Кьолн разгроми с 3:0 Борусия Мьонхенгладбах като гост в среща

...
Кьолн разгроми с 3:0 Борусия Мьонхенгладбах като гост в среща
Коментари Харесай

Кьолн отново нокаутира Гладбах в дербито и гледа към Европа

Кьолн разгроми с 3:0 Борусия Мьонхенгладбах като посетител в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата и събра 47 точки. "Козлите " изместиха Хофенхайм от 6-ото място в класирането, най-малко краткотрайно, само че пък направиха сериозна поръчка за присъединяване в Лигата на Конференциите през есента.

Отборът на Кьолн реши изхода от срещата в първите 35 минути, когато паднаха и трите гола. Още в 5-ата Антони Модест даде преднина с 16-ия си гол през сезона, затвърждавайки отличната си форма.

Марк Ут напредна от ляво, комбинира с Флориан Кайнц, който пък с мъдро подаване освободи пространство за Модест. Нападателят изпревари бранителя Луис Байер и с левия крайник прати топката във вратата на Ян Зомер.

В 20-ата минута Кьолн поведе с 2:0 като още веднъж Ут и Кайнц бяха забъркани. Флориан Кайнц стартира офанзивата и по-късно я приключи с точна интервенция от пет метра. Домакините можеха да понижат в 28-ата минута, когато Бреел Емболо навлезе в наказателното поле и пусна на чиста позиция, само че Хофман стреля около лявата греда.

А гостите нанесоха решителен удар в 34-ата минута и още веднъж Ут и Кайнц бяха в основата на гола, като последния отстрани Матиас Гинтер, подаде на Деян Любичич, разписал се от 10-12 метра за 0:3. Голът беше тестван от ВАР-съдиите за възможен фаул от Кайнц против Гинтер. Австриецът отигра топката с подметката на обувката си и по-късно удари и играча на домакините, само че реферите решиха, че няма фаул.

Почти през цялото второ полувреме публиката на домакините освирка своите, които потеглиха по-смело напред, с цел да търсят гол. Но това стана чак в 85-ата минута, когато се разписа Бреел Емболо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР