Кьолн на практика подпечата изпадането си след домакинско равенство с

...
Кьолн на практика подпечата изпадането си след домакинско равенство с
Коментари Харесай

Кьолн почти изпадна, Шалке още не е гарантирал второто място

Кьолн на процедура подпечата изпадането си след домакинско тъждество с втория в класирането на Бундеслигата Шалке. Двата отбора приключиха 2:2, а този резултат въобще не им оказа помощ в преследването на задачите.

"Козлите " обаче би трябвало да са по-отчаяни. Те имаха потребност от наложителни три точки, с цел да запазят шансове за избавление, до момента в който "кралскосините " си подсигуряваха и на доктрина класирането в Шампионската лига идващия сезон.

И задачата за Шалке изглеждаше съвсем несъмнено реализирана, след двата бързи гола в мрежата на домакините в първите 23 минути. Първо в 5-та минута Йевхен Коноплянка направи страховит пробив и пусна на празна врата за Бреел Емболо и той прониза мрежата за 1:0.

Украинецът след това самичък се разписа в 23-та минута, откакто при следващия си пробив преодоля отбраната и с техничен удар около вратаря удвои и всичко изглеждаше завършило за Кьолн. Но не би.

Само три минути по-късно "козлите " понижиха. Тогава Йонас Хектор откри в наказателното поле Леонардо Бетанкур и той с прекрасен удар в близкия ъгъл на вратаря понижи резултата на 1:2.

Домакините се хвърлиха напред в търсене на цялостния поврат, само че стигнаха единствено до непълен. А той пристигна прекомерно късно. В 83-та минута голмайсторът Бетанкур се изяви като помощник и откри Марсел Рисе на стрелкова позиция и той изравни за 2:2.

Този резултат се резервира до края и по този начин двата отбора взеха единствено по точка. Шалке има към този момент 56 в актива си и му трябват още единствено две, с цел да си подсигурява и на доктрина класирането в Шампионската лига. Кьолн остава финален с 22 точки и е на осем от спасението, единствено три кръга преди края.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР