Квотите във всяка една сфера са нужни за всеки, който

...
Квотите във всяка една сфера са нужни за всеки, който
Коментари Харесай

Христо Петров: Трябва да има стимул само за българския фолклор

Квотите във всяка една сфера са нужни за всеки, който не умее да продаде по различен метод своя артикул, т.е. не реализира нужното качество – тогава разчита на квоти. Процентът българска музика, който се излъчва по БНР и Българска национална телевизия, е непосредствен до този, който се разяснява в настояването. Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната “ Христо Петров в предаването „ Тази неделя “ по бТВ.

По думите му задачата на полемиките не е отбрана на българската музика, а партийно мероприятие. „ Слушах деликатно изпълнителите от естрадата, които бяха в комисията и се пробвах внимателно да им кажа на няколко пъти, че те са част от акцията на едни търговци, които имат всички признаци на една съветска партия, която желае с съветски мръсни пари да изкара България от Европейски Съюз и те са нейни посланици в тая акция. Въпросът не е дали ще пускат повече българска музика “, съобщи той.

Той предложи да има тласък единствено за българския фолклор, тъй като е същински и достоверен. „ Всякакви ограничавания и квоти са нещо погрешно. Да гласуваме да има тласък за българския фолклор, тъй като той е същински и достоверен “, добави той.

„ Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова. Съществена част от нейния триумф е, че тя в никакъв случай не би си разрешила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да разяснява, и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди те да се състоят “, съобщи още Ицо Хазарта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР