Кворумът винаги е бил отговорност на управляващите. Преди да падне

...
Кворумът винаги е бил отговорност на управляващите. Преди да падне
Коментари Харесай

Делян Добрев: До мен достигна слух от кулоарите, че ще заседаваме до 15 август, за да е по-удобна датата за избори

Кворумът постоянно е бил отговорност на ръководещите. Преди да падне държавното управление отново не се регистрирахме постоянно, тъй като е отговорност на ръководещите. Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ пред NOVA NEWS.

" Днес ще се преглеждат несъществени тематики, а не значимите за обществото - нито Плана за възобновяване, нито цените на горивата. Ние сме в залата. Това, че не участваме в регистрацията, не значи, че не участваме в гласуванията. Няма планове за Плана за възобновяване. Самият проект беше занимателен с една година, с цел да бъдат вкарани два лобистки плана - 1 милиард за акумулатори ", добави той.

" Миналата година, април месец, никоя страна не беше внесла проекта. Ние оставихме проект, който беше на 99% подготвен с вяра ново държавно управление да нанесе корекции. Те са свързани обаче единствено с комисионни, корупция и два плана за 3 милиарда лева, които няма да облагодетелстват обществото ", съобщи енергийният специалист от ГЕРБ.

" До мен доближи слух от коридорите, че депутати на Българска социалистическа партия ще си анулират ваканциите и ще заседаваме до 15 август. Явно желаят да си изберат по-подходяща дата за избори през октомври. Не разбирам за какво да не могат да създадат държавно управление, при все, че не престават да купуват съветски нефт.

И освен това, изнудваха Европейска комисия да разрешат на България да го прави. Те купуват и газ от медиатор на " Газпром ", който бе един от тримата такива до 2012 година. Тогава ГЕРБ махна медиаторите за газа. Това е компания, която е записана в Швейцария ", сподели Добрев.

" Не купуваме газ от " Газпром ", а от техни медиатори в Швейцария и Гърция. Българска социалистическа партия и Промяната нямат никакви разминавания. И двете партии са насочени на изток, само че " Промяната " желаят да си мислим, че не е по този начин ", сподели депутатът.

Добрев акцентира, че ние не стопираме да купуваме съветски газ, само че в този момент го купуваме по-скъпо поради медиаторите.
" Ако ние не си вземем количествата по азерския контракт, ще би трябвало да си платим тези количества. Дали ще платим или не, ще се реши в дело, в което съветската страна ще твърди, че има форсмажор и са се позовали на уговорка в контракта. Българската страна ще твърди, че това не е форсмажор и Арбитражния съд ще би трябвало да реши ", изясни той и добави, че става въпрос за сума от към 600 млн. евро.

" Ако ви върна един месец обратно, когато говорех, че бензинът и дизелът се надписват с 1 лев на горе, никой не обръщаше внимание. Как ще се получи таванът на цените, аз мога да ви дам незабавно два пазарни механизма, с които да се реализира ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР