Кворумът в парламента за пореден път се превърна в ябълката

...
Кворумът в парламента за пореден път се превърна в ябълката
Коментари Харесай

Нов скандал в НС: Караянчева брои за присъстващи напуснали залата депутати

Кворумът в Народното събрание за следващ път се трансформира в ябълката на раздора сред депутатите.
Скандал стартира след поименното броене на депутатите малко след 10 ч. От Българска социалистическа партия се възпротивиха, че ръководещите са траяли пленарното съвещание с машинация, тъй като ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева е определила за присъстващи в зала депутати, които в това време са излизали от залата.
 След кворум от втори опит: Българска социалистическа партия упрекна ГЕРБ, че докарва карантиниран народен представител След кворум от втори опит: Българска социалистическа партия упрекна ГЕРБ, че докарва карантиниран народен представител
От повторно, тъкмо 121 депутати се записаха и дадоха кворум за днешното пленарно съвещание. Първата регистрация в зала претърпя прочие..
„ Когато цитирах имената на тези сътрудници, те бяха в зала и бързаха да излязат. Според  Чл. 52, алинея 3, ръководителят, по отношение на идно гласоподаване, може да извърши по своя самодейност или единствено един път в едно съвещание по искане на парламентарна група инспекция на кворума посредством поименно прочитане имената на народните представители или посредством броене на народните представители от секретарите на Народното събрание ”, отвърна Караянчева.
Няколко социалисти желаеха имената им да бъдат извадени от листата с поименната инспекция.
Вашето тяло беше в зала, аз го видях “, разяснява пък зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов в отговор на Таско Ерменков.
„ Видели сте по какъв начин излизам от залата, което ясно демонстрира, че не искам да вземам участие в тази инспекция. Това ви е проблем, господин ръководител, че гледате телата “, разяснява на собствен ред и Георги Свиленски от Народното събрание.
 Управляващите и поддръжниците им не съумяха да съберат кворум от първи опит Управляващите и поддръжниците им не съумяха да съберат кворум от първи опит
Депутатите от ръководещите и поддръжниците им не съумяха да съберат кворум, с цел да стартира пленарно съвещание. Регистрацията стартира сл...
Весела Лечева пък дефинира държанието на ръководещите като цирк.
Междувременно от
Движение за права и свободи отидоха и по-далеч в размишленията си по какъв начин тъкмо се преценя кворума, настоявайки, че не може да се лишава волята на депутат дали да взе участие в поименната инспекция или не. Определянето на кворума пък не трябвало да се свежда единствено до физическото наличие, разсъждаваха от опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР