Квартал "Пастир" в Генерал Тошево вече 22 дни е без

...
Квартал "Пастир" в Генерал Тошево вече 22 дни е без
Коментари Харесай

Бойко Борисов обеща да пуснат водата в Генерал Тошево


Квартал "Пастир " в Генерал Тошево към този момент 22 дни е без питейна вода, откакто на 25 април беше открито, че водата е нечиста. Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент на следващия ден в 11 часа водоподаването да бъде възобновено, само че единствено за санитарни и битови потребности. Това заяви на брифинг след срещата с него в Министерския съвет кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров.

Пробите на водата не престават. Димитров предизвести жителите да не употребяват водата за пиянство на следващия ден до 11 часа.

Проблемът трябвало да бъде решен от Вик и РЗИ-Добрич. Оказало се обаче, че няма лаборатория в България, която да изследва тези индикатори под 0,1 микрограма на литър.

Припомняме, възбраната за прилагане на водата за битови потребности и за пиянство беше наложена на 25 април, откакто се оказа, че във водопреносната мрежа са излети пестициди и хербициди.

По тази причина прокуратурата в Добрич стартира разследване по случая. Заради продължителната липса на вода обаче напрежението измежду хората в квартала стартира да ескалира. Останалите на изсъхнало над 400 поданици приготвиха петиция, с която желаят да сезират "всички държавни и общински институции, които имат директна и косвена отговорност по сегашния проблем ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР