Квартал "Малинова долина" в София се оказа един от районите

...
Квартал "Малинова долина" в София се оказа един от районите
Коментари Харесай

Квартални неволи: Улици няма, но данъци има

Квартал "Малинова котловина " в София се оказа един от регионите с най-голям заможен налог, по-скъп и от този в центъра.
И това на фона на недоволствата от обгазяване, липса на задоволително образователни заведения и битка с освирепяла глутница кучета, споделя репортаж на телевизия "България он ер ".
Според финансовия министър системата за имуществено облагане ощетява съзнателния поданик. Например, в един столичен квартал имаме два идентични жилището. Единият има данъчна оценка 30 хиляди лв., другият - 100 хиляди
Причината за тази разлика е, че едното жилище в никакъв случай не е било продавано, а другото е препродавано два пъти и автоматизирано се актуализира данъчната му оценка, защото при покупко-продажба се изисква настояща такава.
Парадоксът в "Малинова котловина " се дължи и на това, че имотният налог в регион, където няма издигната улица, е по-скъп от този в центъра на София. Според живеещия в квартала Калин Лиловски има улици, които се строят към този момент 17 години.
"Има влезнал в действие обстоен организационен проект, само че не се строи, а Столичната община се оправдава с "нямаме пари ". А виждам по какъв начин тук се появяват нови здания и се запитвам в действителност ли няма пари ", риторичен бе Лиловски.
Гражданинът е направил лично изследване и схванал, че новодомците на две здания до обсъжданата неизградена улица, ще би трябвало да платят 400 хиляди лв. налози на общината за изграждане на инфраструктура. "Тези хора ще стартират да заплащат едни от най-скъпите локални налози ", безапелационен бе той. Но резултатът остава същия - инфраструктура липсва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР