Квантовите изчисления преминават от лабораторията по физика в областта на

...
Квантовите изчисления преминават от лабораторията по физика в областта на
Коментари Харесай

Intel се насочва към квантови иновации


Квантовите калкулации минават от лабораторията по физика в региона на инженерството
(снимка: CC0 Public Domain)

Н а м еждународна конференция за квантови калкулации и инженерство, проведена от IEEE, Intel показа „ цялостен стек ” за квантови нововъведения, включващ разработки на хардуер, програмен продукт и логаритми. Според компанията, нейните достижения са от решаващо значение за изгражданет о на мащабируеми квантови системи от комерсиален клас, които могат да работят с потребни приложения.

Изследванията в границите на Intel Labs са постигнали „ стабилен прогрес във всеки пласт от стека на квантовите калкулации ”, в това число хардуер за кубити и крио-CMOS технологии за надзор на кубитите, софтуерни и алгоритмични проучвания, акцентира доктор Ан Мацуура, шеф по квантови приложения и архитектура в лабораторията.
още по тематиката
По нейните думи, квантовите калкулации минават от лабораторията по физика в региона на инженерството, защото Intel стартира да се концентрира върху потребните, по-близки като период за реализация приложения на новата технология.

Възприемането на метод на редовно равнище за кванта е от решаващо значение за реализиране на квантова деловитост, добавя доктор Мацуура, представена от ZDNet. Тъй като квантът е напълно нова изчислителна парадигма, е нужен нов набор от хардуер, програмен продукт и логаритми за бъдещите приложения на пълномащабна комерсиална квантова система.

Симулациите могат да оказват помощ на експертите да схванат по какъв начин се построяват всички съставни елементи на цялостния квантов стек, като се вземат поради условията за натоварване, преди съставените елементи да бъдат вградени в същински квантов хардуер, споделят от Intel.

Изследователските старания върху квантовия стек са нужни, с цел да може с „ узряването ” на хардуера потребните приложения да са подготвени да работят на кубитови квантови машини. Този метод, съгласно Intel, е от главно значение за триумфа на тактиката за разбиране на „ редовно насочен, ръководен от натоварването мироглед за квантовите калкулации, което е в основата на визията за квантовата деловитост ”.

Kвантовите проучвания на Intel, показани в IEEE, обгръщат потребление на „ надълбоко ” образование за планиране на мулти-кубитови гейтове, дейно зареждане на типичен масиви от данни в квантова машина, оптимални кубитови конфигурации за квантови физични симулации, пост-квантова криптография и нова техника за дейно осъществяване на устойчиви на звук логаритми на дребни кубитови системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР