Квантовата физика е толкова завладяваща, че достига до много по-широка

...
Квантовата физика е толкова завладяваща, че достига до много по-широка
Коментари Харесай

Четири заблуди за квантовата физика

Квантовата физика е толкоз завладяваща, че доближава до доста по-широка публика, в сравнение с редица други раздели на науката. Тя обаче е и сложна за схващане, по тази причина учените се пробват да я опростят за публиката, другояче хората могат да изпаднат в заблуди.

Тази просвета е призвана да изясни всички типове странни, даже паранормални феномени. И въпреки всичко обясненията постоянно се основават на неправилни показа за квантовата физика.

Квантовата физико може би в действителност може да изясни такива феномени, само че доста неща занапред би трябвало да се открият. Важно е ясно да се схваща с какво се занимава тази просвета. Да забележим четирите най-разпространени заблуди по въпросите на квантовата физика.

Гарет Модел, професор в университета на Колорадо, който доста е работил в областта на квантовата механика, предизвестява, че резултатът „ се явява доста тънък. Това не е причинно-следствен резултат, а корелационен. За да се покажат разликите сред двата, е належащо търпеливо и детайлно пояснение “.

„ Мнозина са склонни да считат, че квантовото усложнение значи, че при влияние върху едната парченце може да се види резултатът върху другата, само че това не е по този начин – споделя ученият. – Напълно ясно е, че не може да се употребява явлението квантово усложнение за предаване на информация, а единствено за корелация. По подобен метод това не е предупредителен механизъм. Напълно е допустимо психическите явления и целият свят да работят посредством корелация, а не посредством предаване на информация, само че този въпрос изисква по-дълбоко разискване. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР