Квалификации за застраховка за дългосрочни грижи, които възрастните хора трябва да знаят

...
Не всяка застрахователна полица си заслужава вашето време или пари.
Коментари Харесай

Не всяка застрахователна полица си заслужава вашето време или пари. Някои може да са твърде скъпи спрямо предоставената стойност, докато други може да не са толкова изчерпателни, колкото е необходимо. Точно като всички финансови продукти, трябва да внимавате кои да изберете. Междувременно има други, за които ще трябва да сте специално квалифицирани. За застрахователни полици за възрастни хора — като Medicare допълнителни и дългосрочни грижи — тези квалификации е важно да знаете и разбирате, за да бъдете напълно защитени.

Застраховката за дългосрочни грижи може да помогне за плащането на различни артикули , като болногледачи в дома, помощни домове и домове за възрастни хора. Но ще трябва да сте квалифицирани, за да си осигурите този уникален тип покритие.

Научете повече за опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук, като получите безплатна ценова оферта.

Квалификации за застраховка за дългосрочни грижи, които възрастните хора трябва да знаят

Има няма универсален списък с квалификации за застраховка за дългосрочни грижи. Вместо това специфичните квалификации, които могат да направят кандидатите допустими (или които могат да ги дисквалифицират), са специфични за въпросния доставчик на застраховка. Така че има смисъл да говорите директно с представител, който може да ви помогне да определите точното си право на участие.

„Тъй като стандартите варират между различните застрахователни компании, ако една компания ви откаже, е възможно друга компания да ви приеме“, отбелязва longtermcare.gov, федерален уебсайт.

По принцип няма възрастови ограничения за застраховка за дългосрочни грижи, което означава, че всеки възрастен над 18 години може да кандидатства за покритие. Въпреки това най-доброто време да кандидатствате за застрахователна полица за дългосрочни грижи обикновено е в средата на 50-те години, според AALTCI.org.

Но допустимостта всъщност зависи от всяка отделна компания. Някои могат да вземат под внимание дохода или медицинската история, докато други може да не разглеждат тези елементи като квалификатор по един или друг начин.

По този начин е полезно да разберете какво може да ви дисквалифицира. Според longtermcare.gov елементите, които могат да ви попречат да закупите застрахователна полица за дългосрочни грижи, включват всички изброени по-долу:

В момента използвате услуги за дългосрочни грижи Вече се нуждаете от помощ с ежедневните дейности ( ADL) Имате СПИН или свързан със СПИН комплекс (ARC) Вие имате болест на Алцхаймер или някаква форма на деменция или когнитивна дисфункция Вие имате прогресивно неврологично състояние като множествена склероза или болест на Паркинсон Вие сте имали инсулт през последната година до две години или история на инсулти Имате метастазирал рак (рак, който се е разпространил извън първоначалното си място)

Обратно, ако не попадате в горните категории, вероятно ще имате много по-лесно време да се квалифицирате. Просто отговорете на няколко лесни въпроса тук, за да определите допустимостта и цената на застрахователния план за дългосрочни грижи.

Ползите за застраховка за дългосрочни грижи, които трябва да знаете

Застраховка за дългосрочни грижи може да ви помогне да платите за гледачи във вашия дом и помещения, в които може да се наложи да живеете извън него. Но това не е единствената полза от тази конкретна застраховка. Ето още двама, които трябва да знаете:

Възможно е да успеете да задържите своя болногледач: Ако сте доволни от приятел или роднина, който ви помага да се грижи за вас в момента, може да успеете да ги задържите дългосрочно застрахователен план за грижи. И това лице потенциално може да получи заплащане за услугите, които сега предоставя безплатно. Говорете с доставчик, за да уточните логистиката. Необлагаеми обезщетения: Ползите, които идват с много застрахователни полици за дългосрочни грижи, не се облагат с данъци, така че няма да се налага да се притеснявате за неотчетени разходи. И премиите може да бъдат приспаднати от данъци, ако потребителите отговарят на определени изисквания.

Изводът

Застраховката за дългосрочни грижи може да осигури ценна защита за възрастните хора, но за да я получат, кандидатите ще трябва внимателно да оценят техните квалификации. Започнете, като прегледате горния списък с често срещани елементи, които биха могли да ви дисквалифицират за план, но също така не се обезсърчавайте. Всяка застрахователна компания за дългосрочни грижи работи по различен начин, така че направете надлежна проверка, пазарувайте и задавайте въпроси. По този начин ще можете по-добре да изградите цялостна и рентабилна политика. Можете лесно да започнете онлайн тук сега.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР