Кузман Илиев, финансов и икономически анализатор и основател на движението

...
Кузман Илиев, финансов и икономически анализатор и основател на движението
Коментари Харесай

Кузман Илиев пред SafeNews: Гледаме „свирен мач“

Кузман Илиев, финансов и стопански анализатор и създател на придвижването „ България може “ в коментар пред SafeNews удостовери налагащата се след изборите теза, че държавно управление ще може да бъде подкрепено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Според него подобен е бил замисълът, даже са разпределени към този момент позициите. Кузман Илиев назова паниката към съставянето на държавното управление „ свирен мач “. Той позволи, че в един миг може да се появят и други играчи, за които да се реши дали да бъдат вкарани в тази сглобка. Или да понатрупат малко опит и да бъдат в следствие задействани.

 „ Опитни политици като Борисов и Пеевски имат повече козове в ръкава. Отколкото това, което се вижда на пръв взор. Да не кажа, че конете които се състезават, са доброжелателни за възможни партньорства. В последна сметка това е политическата игра. Тя е такава. Въпросът е, че в действителност би трябвало да освободим системата за нови хрумвания, за хората с правила, за тези, които се смятат по-скоро за общественици. Защото в един миг това, което ще се получи, е, че хората, бидейки толкоз отвратени от системата, по този начин я делегитимират, че става контрапродуктивно да участваш с партията си. Защото си част от тъй наречените статукво, което никой не харесва и не желае. И както си мислиш, че владееш всичко, се оказва, че голяма част от хората не те желаят. Което в демокрацията, а и в тоталитаризма, значи провал. Така падат и на-големите диктатори. Мнозинството в един миг ти споделя: не на теб “, добави анализаторът.

 

Кузман Илиев оцени нееднозначно изборните резултати. Той ти назова страхотна двойка, която за следващ път е зацафарила нашите политически партии, нашата политическа система и посланичество. За него срутва на доверието на българските жители е ликвидиране за демокрацията.

 

Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в Албания 12.06.24 14:52 Кузман Илиев пред SafeNews: Гледаме „ свирен мач “ 12.06.24 14:49 Нови разкрития за „ прегрешенията “ на съоснователя на „ Величие “ Ивелин Михайлов! 12.06.24 14:23 Кметът на София Васил Терзиев разгласи значими вести за градския превоз в столицата 12.06.24 14:17 Хербаренол – ключът към съвършената физическа форма и идеалното здраве 12.06.24 13:55

„ Това значи, че визиите за народна власт не се случват. Ако не е народна власт, тогава какво е? Щом партиите са извънредно подвластни от финансирането на няколко по-големи олигарха. Получава се, че част от огромните бизнеси и олигарси взимат партии, които нямат нищо общо с естествените българи, които всеки ден работят и желаят България да се развива. И се получава, че системата е по-скоро плутокрация. Може би народна власт по Аристотел. Там са гледали на републиката като опция за  нещо рационално. Получава се, че доста дребни групи ръководят цялото общество, единствено тъй като отвращават хората да гласоподават. Остава да гласоподават доста дребна част от гласоподавателите със тласъци, закани или насила. Така се управлява всичко с доста малко старания. Дори с доста дребни средства в съпоставяне със залога: няколко милиона за чудесните резултати на акцията. И излиза наяве, че приказваме за ръководство на бюджет от 80-90 млд., пресметна изборният „ интерес “ Кузман Илиев.

 

Той описа, че по никакъв начин не е елементарно самостоятелен претендент да се яви на изборите.

 

„ В последна сметка считам, че опит приключи сносно. Тъй като неговата цел беше да покажа на хората, че няма потребност от цинизъм. Няма потребност от някой различен от откритите играчи, от тил, политически партии, пари. Може единствено с това, което приказваме и вършим, да спечелим вниманието на естествените хора. Аз съумях да победя хора като господин Стефан Янев, Татяна Дончева, „ Зелено придвижване “ на Борислав Сандов. Давате ли си сметка “? Става дума за партии,  лица, които бяха с голям запас. Те участваха в дебатите и на процедура са управлявали страната единствено допреди няколко месеца. Независимият претендент е в по-сложна позиция – без медийно покритие, без присъединяване в дебатите, без билбордове, без реклама в обществените мрежи. И това е единствено тъй като положителни сътрудници като вас ми даваха опция да се чуят концепциите ми, акцентира основателят на „ България може “ Кузман Илиев.

 

Според Кузман Илиев да си самостоятелен претендент е толкоз отчайващо и то изяснява за какво единствено той се е явил на тези избори.

 

„ Трябват 2500 годни подписа. Това значи, че би трябвало да влезеш в конкуренция с партиите, които събират подписи. Хората са извънредно наплашени да дават своите персонални данни. Гледат в новините неведнъж не до такава степен издържани репортажи и не знаят, дали може да се вземе заем с непознато ЕГН. Затова споделят: ще те подкрепим с подписи, само че не желаеме да си дадем ЕГН-то. Което прави подписа недействителен. А влезеш ли в изборното съревнование, страната е планувала нещо доста обичайно – 5 хиляди лв. по закон. Като махнете ДДС-то излизат към 4 хиляди лв.. Това за бюджет по време на акция разрушено по цените на медиите е доста малко. Но човек като мен, който има опит в медиите, има концепция, визия и предпочитание да взе участие тъкмо като жител и да му се чуят концепциите, постоянно има благоприятни условия. Аз заложих доста на интернет, на послание към хората “, описа общественикът Кузман Илиев.

 

Той не изключва разновидността основаното от него преди два месеца и половина придвижване „ България може “ да записва като партия. С изискването: в случай че хората го поддържат и има задоволително подписи. Той посочи, че сигурно това, което приказват и вършат, ще бъде доста постепенно, стабилно и основано на добра философия за България.

 

„ Аз и в живота съм по този начин: единият крайник напред, по-късно – с другия. И малко по малко се учат уроците и се прави както би трябвало. Със познание и със събран персонален опит – най-ценния. С тестването на хората, които влизат в такова нещо. Защото когато се реализира някакво успехче, бързо се събират хора и желаят незабавно да вземат властта. Това не са хора, които в действителност изповядват концепциите на „ България може “. Не имат вяра в действителност, че в действителност България може. Нямат добра икономическа, политическа  и историческа подготовка, с цел да са положителни общественици. Нашият път е дълъг. Устойчив. С ефективно присъединяване в политическия живот. Избори ще има много постоянно, за положително или неприятно. Аз и „ България може “ ще участваме в тях под всякаква форма. Избирателите са справедливи и е много обнадеждаващо, че в случай че имаш такова политическо държание, то може да бъде възнаградено, заключи Кузман Илиев.

 

SafeNews напомня, че самостоятелният претендент на европейските и парламентарните избори Кузман Илиев събра 11 057 гласа.

 

Автор Цоня Събчева

Още вести четете в: България, Интервю, Коментари, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР