Кувейтската петролна компания обяви извънредно положение след разлив на нефт

...
Кувейтската петролна компания обяви извънредно положение след разлив на нефт
Коментари Харесай

Извънредно положение заради петролен разлив в пустинята на Кувейт

Кувейтската петролна компания разгласи " изключително състояние " след разлив на петрол на сушата, случай, който деятелите за запазване на околната среда дефинираха като " повтарящ се проблем " в богатата на сила страна от Персийския залив, съобщи Агенция Франс Прес.
Извънредното състояние е оповестено след " приключване на петрол в западната част на страната ", се споделя в изказване на държавната компания, като видео, оповестено от кувейтски медии, демонстрира изригваща тръба, заобиколена от огромно леке петрол.
" Няма потърпевши вследствие на теча и производството не е наранено ", съобщи представителят на компанията Кусай Ал-Амер и добави, че не са докладвани токсични изпарения. След това добави, че приключването е станало " на сушата, само че не в жилищен регион ".
Изпратени са екипи, които да открият източника на приключване и да овладеят случая, сподели Ал-Амер, като отхвърли да уточни точното място или размера на разлива.
Кувейтският вестник " Ал Рай " разгласява в Тwitter видеоклип, на който се вижда тръба, изхвърляща огромни количества нефт върху безплодна земя.
Кувейт е страна с огромен рандеман на нефт, в която близо 90 % от държавните доходи идват от точно от тази промишленост.
Ключовият член в границите на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) сега създава към 2,7 млн. барела на ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР