Кувейт получи 8 тона документи и архиви, иззети по време

...
Кувейт получи 8 тона документи и архиви, иззети по време
Коментари Харесай

Кувейт си върна 8 тона архиви

Кувейт получи 8 тона документи и архиви, конфискувани по време на нашествието на Ирак през 1990 година, водена от Саддам Хюсеин, оповестиха публични представители. Това е трета доставка за Кувейт от 2019 година, съгласно представители на двете страни.

Помощникът на външния министър на Кувейт Насър ал Хаин приветства решението на Багдад и означи, че доставката съдържа архиви от Кувейтския университет, Министерството на информацията и други институции.

Представител на иракското външно министерство заяви, че преди страната му е получила лист с изчезнали неща от Кувейт и въз основата на листата се реализира предаването на архивите.

Под ръководството на Саддам Хюсеин иракската войска нахлу в Кувейт на 2 август 1990 година и окупира страната за 7 месеца преди да бъде изтласкана от водена от Съединени американски щати интернационална коалиция.

Багдад изплати към 50 милиарда $ репарации през последните три десетилетия. Но поради икономическа рецесия изиска удължение на периода за погашение на последните 3,8 милиарда $.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР